Kórház után egyből színpadra lépett Benkő László

Benkő László Omega
Benkő László
Vágólapra másolva!
Ötvenöt év alatt egyetlen fellépést sem hagyott  ki Benkő László, az Omega billentyűse. Ez a sorozat tört meg a napokban, amikor a zenész nem tudott elutazni a szlovákiai koncertre: váratlanul kórházba került, rákot diagnosztizáltak nála. A vizsgálatok után azonban máris színpadra lépett Budafokon, gyerekekkel együtt adták elő a legismertebb Omega slágereket. Benkő László a TV2 hírműsorának, a Tényeknek azt mondta, nincs több kihagyott koncert, mert nem csak a zenélés és a közönség szórakoztatása a lényeg, hanem a példamutatás a következő generációknak, "addig ameddig kijátszod a lelkedet, érzik, hogy van benned töltés."
Vágólapra másolva!

Egészségi állapota miatt lemondta a szlovákiai Omega koncertet Benkő László. A zenekar billentyűse váratlanul kórházba került, rákot diagnosztizáltak nála, ezért nem tudott elutazni.

Az Omega 55 éves fennállása óta egyetlen fellépést sem hagyott ki, a kórházi vizsgálatok után azonban máris színpadra lépett, a budafoki koncerten gyerekekkel együtt, közösen énekeltek Omega slágereket. A Tényeknek azt mondta, az fel sem merült benne, hogy kihagyja ezt a fellépést.

Erre a bulira nekem el kellett jönnöm, mondtam itt mese nincs, mert fiatal gyerekkórus, vegyes kórus, általános iskolások olyan boldogan éneklik, amiket a tanárnők szívesen tanítottak nekik, hogy ez egy mai ünnepnap - nyilatkozta.

Ameddig van erre reális lehetőség, hogy meg kell tartani az előadást, mindenki, aki ezen a pályán van megcsinálja - mondta Benkő László Fotó: Bielik István - Origo

Azt mondta, hogy több Omega koncertet nem fog kihagyni. Sőt ameddig csak állapota engedi, mindenképpen zenélni fog. „Ameddig van erre reális lehetőség, meg kell tartani az előadást, mindenki, aki ezen a pályán van, megcsinálja" Nem csak a zenélés és a közönség szórakoztatása a lényeg, ennél jóval többről van szó. Példamutatás a következő generációknak – mondta az Omega zenésze.

Az együttes hétvégén Németországba utazik, ott folytatják a turnéjukat.