Megvan, mikor lép színpadra Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztiválon

Dal 2017 nyertese Interjú Pápai Joci Pápai József előadó Énekes
Vágólapra másolva!
Nyolcadikként lép színpadra Pápai Joci, Magyarország képviselője a 62. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében, május 11-én Kijevben.
Vágólapra másolva!

A kialakított sorrend alapján a május 9-i első, 18 előadót felvonultató elődöntőben elsőként a Svédországot képviselő énekes, Robin Bengtsson lép színpadra, és a lett versenyző, Triana Park zár.

A május 11-i második elődöntőben a tervek szerint 19-en mutatják be dalukat. Ott a szerb énekesnő, Tijana Bogicevic kezd, őt az osztrák és az orosz versenyző követi. Pápai Joci és az Origo című dal nyolcadikként, a holland előadó, OG3NE után hangzik el; a magyar énekes után a dán, az ír, a San Marinó-i, a horvát, a norvég, a svájci, a fehérorosz, a bolgár, a litván, az észt, végül az izraeli versenyző következik.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A helyzet azért nem végleges, mert Julija Szamojlova kerekesszékes orosz énekesnőt a szervezők nem engedik fellépni Kijevben. Az előadó egy krími vendégszereplése alkalmával megszegte azt az ukrán törvényt, amely csak ukrán területen és csak ukrán jóváhagyás birtokában engedélyezi a beutazást az elcsatolt Krím félszigetre.

Mindkét elődöntőből tíz-tíz produkció kerül a május 13-i döntőbe, ahol a hat kiemelt ország, a házigazda Ukrajna, valamint Franciaország, Spanyolország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság előadója csatlakozik hozzájuk.