Ezeket a menő websorozatokat mindenképp látnia kell

That's My DJ
Vágólapra másolva!
Afrikai Szex és New York, hiphop Mumbaiban, szellemek után kutató, bagolyfejű ember, füvező jógaoktató – ezekre mind rákaphat, ha gondosan szétnéz az interneten, hiszen ott is megy rengeteg széria, amelyet csak ajánlani tudunk. Íme, nyolc bizonyíték arra, hogy a sorozatoknak nem csak a tévéképernyőn van helyük.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban soha nem készült még annyi sorozat, mint 2016-ban, ami az internetes tartalomszolgáltatók terjedésének is köszönhető, itthonról is egyre többen kíváncsiak a Netflix vagy az Amazon új projektjeire.

Vannak emellett olyan csatornák is, mint például a Vimeo, a YouTube Red vagy a Comic Con HQ, amelyek szintén kifejezetten internetre szánt tartalmakat gyártanak, vagyis most már korántsem csak olyan szériák terjednek a neten, amelyek kiszorultak a tévéből. Két éve már ajánlottunk nyolc menő websorozatot, most is bemutatunk ugyanennyit – a címekre kattintva bele is nézhet mindegyikbe.

The Outs

A Papermag szerint egyenesen

a valaha készült legjobb websorozat,

amely a tévés kínálatból talán a Csajok-kal állítható párhuzamba – egyrészt ugyanolyan őszinte, sokszor ironikus megközelítéssel beszél a mai fiatalok problémáiról, másrészt ugyanúgy New Yorkban játszódik. Két pasi és egy csaj amúgy a főszereplők, előbbiek korábban együtt jártak.

Egy jellemző kép a The Outsból Forrás: Vimeo

Precious Cargo

Hasonló hangulatú, és szintén New Yorkban játszódik a Precious Cargo (magyarul "értékes rakomány"), egy küszködő huszonévest mutat be, aki ahhoz látszólag nem elég tehetséges, hogy művésszé váljon, a helyi elit gyerekeit viszont fel tudja készíteni a zenei vagy táncos pályára.

Namaste, Bitches

Önmagában attól, hogy egy sorozat a jóga világában játszódik, nem várnánk sokat, a Namaste, Bitches azonban kiválóan mutatja be, hogy a nagyvárosi ember számára a jóga miféle menekülő utat jelenthet. A jógaoktató Sabine ugyanis hiába próbálja megtalálni önmagát a spiritualitásban, közben rengeteget iszik, füvezik, és rendre összefekszik a tanítványaival.

What's Underneath

Anya és lánya hívta életre a Stylelikeu nevű projektet, amely

a nőket igyekszik felszabadítani a társadalmi elvárások alól,

arra biztatva őket, hogy fogadják el önmagukat. Ennek keretében készült a What's Underneath című dokusorozat is, amelyben különleges nőkkel készítenek mélyinterjúkat, miközben az alanyok nemcsak a szorongásaiktól, de a ruháiktól is megszabadulnak.

An African City

Az afrikai Szex és New York-nak is mondhatnánk, pár ghánai nőről szól, akik megpróbálják a saját életüket élni. A készítők szándéka szerint a széria kifejezetten az afrikaiakat szólítja meg, de pont emiatt másoknak is érdekes lehet, hiszen egy teljesen más kultúrkörbe kalauzol, mint a megszokott sorozatok.

Hip-Hop Homeland

Mindig is kíváncsi volt a modern indiai zenei szcénára? Még ha erre a kérdésre nemmel is válaszolt, akkor is érdemes talán belenéznie a Mumbai underground színterét bemutató Hip-Hop Homeland-be, amely a helyi MC-khez és graffitisekhez visz közelebb, az An African City-hez hasonlóan egy teljesen más kulturális hátteret ábrázol, ettől lesz izgalmas.

Lapozzon, még nincs vége a cikknek!