Istenes László: Izgalmas párost alkotunk Demcsák Zsuzsával

Mokka, Istenes, Demcsák
Vágólapra másolva!
Istenes László lett Demcsák Zsuzsa partnere a Mokkában, a műsorvezetőnek nem új terep az élő műsor, sokéves tévés tapasztalattal vállalta el a munkát. Örül annak, hogy partnerével nem feltétlenül értenek egyet mindenben, és olykor vannak nézetbeli különbségek köztük – szerinte ez is kell ahhoz, hogy jól működjön egy páros a képernyőn.
Vágólapra másolva!

A műsorvezető korábban a Magyar Televízió és az RTL Klub műsoraiban tűnt fel, többéves kihagyás után folytatja az élő műsorvezetést a TV2-nél. "A hétfői volt az első napom, ami nagyon izgalmasan telt, hisz újdonság volt számomra a műsor, a régi-új díszlet és a partnerem.

bár az elmúlt öt-hat évben kimaradt az életemből az élő műsor vezetése. Ez egy teljesen más felkészülést kíván, nyilván ilyenkor mindenkinek tele van egy kicsit a gatyája, akinek nincs, az nem mond igazat. Azt gondolom, jól teljesítettünk, nem bakiztunk, nem csináltunk butaságot, sőt, kifejezetten jól éreztem magam ahhoz képest, hogy az első élő adás milyen feszültséggel jár egy stáb életében."

Forrás: BENCE BARSONY

"A második, harmadik már sokkal lazább volt, és Demcsák Zsuzsival is hamar összeszoktunk. Szerintem izgalmas párost alkotunk, nem feltétlenül értünk mindenben egyet, nyilván van köztünk korkülönbség, habitusbéli különbség, és olykor máshogy látunk dolgokat. Ezek a különbözőségek viszont sok izgalmas, érdekes beszélgetésre adnak alapot" – tette hozzá.

Kellenek a különbözőségek

Szerinte elsősorban a műsorvezetőkön múlik, hogy mennyire működik jól egy olyan reggeli műsor, mint a Mokka. "Ha van kémia, vannak nézetbeli különbségek, akkor jó együtt a két ember. Ha a két műsorvezető mindenről ugyanazt gondolja, akkor felesleges mindkettőnek ott ülni.

más oldalról közelítünk meg témákat. Egy ilyen műsornak ez az egyik legfontosabb záloga."

Istenes László nyár végén ment el a castingra, gyorsan kiválasztották. Már régóta vágyott arra, hogy újra élő műsort bízzanak rá.

Forrás: BENCE BARSONY

"Az élőzés mindenképp a szakma egyik csúcsa. Öt-hat percenként új témában, izgalmasan beszélgetni egyrészt nagyon kellemes munka, másrészt nagyon nehéz feladat. Nagyon vártam már ehhez hasonlóra. Úgy gondolom, hogy erre egyik napról a másikra nem lehet készülni,

Nyilván hozzáolvasok a műsor előtt az aktuális témákban, de egyébként is nyitott szemmel és füllel járok a világban, igyekszem tájékozott lenni. Nagyon érdekel a politika, a közélet és a bulvár is. E nélkül egy ilyen műsort nem lehet is csinálni" – mondta.

Sokszor mondott nemet

Bár több cikk jelent meg a családjáról a napokban, nem szeret a magánéletéről beszélni. "Mindig igyekeztem ezt távol tartani magamtól, tudatos döntés volt. Mikor a másik kereskedelmi csatornánál dolgoztam, volt ezzel kapcsolatban egy nekem nem tetsző ügy, és azóta, ha lehet, elhárítom a megkereséseket.

de nemet mondtam. Próbálom kontrollálni, de azt is tudom, hogy ennek a munkának ez a velejárója. Igyekszem ma is szelektálni, akárkinek akármiről nem vagyok hajlandó nyilatkozni, munkáról örömmel beszélek, de a családomat óvom a nyilvános szerepléstől."