Down-szindrómás nő ismertette az időjárás-jelentést egy francia televízióban

Vágólapra másolva!
Egy Down-szindrómás fiatal nő mondta el az időjárás-jelentést kedd este a France 2 televízióban, ami mint később kiderült, a szezon legnagyobb nézettségét jelentette a francia állami tévécsatorna számára.
Vágólapra másolva!

A tévécsatorna szerdán közölte, hogy Melanie Segard bemutatkozása 5,3 millió nézőt vonzott a képernyők elé.

- írta televíziós bemutatkozása előtt Facebook oldalán a 21 éves Melanie Segard. A fiatal lány fellépése mögött a francia fogyatékosvédelmi szervezet, az Unapei állt.
A nő még február végén írt Facebook oldalán arról, hogy élete legnagyobb álma, hogy televízióban elmondhassa az időjárást. "Más vagyok, de megmutatom mindenkinek, hogy meg tudom csinálni" - írta. A következő 36 órában százezer lájkot kapott, és a közösségi hálón azonnal megjelent egy felhívás, "Melanie képes megcsinálni" mottóval.
A France 2 tévécsatorna tette lehetővé a szokatlan akciót, amelyben Melanie kedd este a csatorna rendszeres meteorológusával együtt ismertethette a hétvégi időjárás-előrejelzést.
A szerdai francia napilapok egytől egyig méltatták a fiatal lány szereplését, Melanie pedig azt írta Facebook oldalán: "megcsináltam".