Ónodi Eszter: A zsigeri utálat nem nekem szól

Ónodi Eszter
Vágólapra másolva!
Az év színésznője kategóriában már másodszorra vehette át a Televíziós Újságírók Díját Ónodi Eszter. A színésznőt meglepte a szakma újabb elismerése, arra pedig különösen büszke, hogy egy negatív karakterrel tudta megszerezni az első helyet. Előfordul, hogy összekeverik karakterével, de tisztában van vele, hogy a zsigeri utálat nem neki, hanem Jankának szól - többek közt erről is mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

"Már akkor meglepődtem, mikor láttam, hogy felterjesztettek a díjra, a gálán pedig még nagyobb volt a meglepetés, mikor kimondták a nevemet. Nem számítottam rá, mivel tavaly is én kaptam a díjat. Nagyon fontos, pozitív visszajelzés ez a szakma részéről. Az Aranyélet egy olyan sorozat az HBO-n, amit nem csak a szakma ismer el, hanem a közönség is" - mesélte az Origónak.

Forrás: EVA/Eva

Mindig nagyon örül, ha a nézők vagy a szakma visszajelez, figyeli a kommenteket, cikkeket a sorozattal kapcsolatos hírek alatt. "Nagyon jókat szórakozom a kommentek egy részén, az Aranyélet Facebook-oldalán a többségnél kiverem a biztosítékot. Ez a velejárója annak, ha az ember egy ennyire utálatos karaktert játszik, mint amilyen Miklósi Janka.

de a többség persze elismeri az alakítást, és kifejezik, hogy a zsigeri utálat nem nekem, hanem a karakternek szól."

"Ez azt jelenti, hogy elértük a célt, úgyhogy ennek örülök. Élmény és öröm játszani ezt a figurát, mert nem csak az ördögi oldalt lehet benne kidomborítani, hanem adnak teret, és a rendezők partnerek abban, ha van olyan színészi ötletem, ami picit árnyalja a karaktert. Erre mindig készséggel vevők, úgyhogy ez egy igazi aranybánya nekem, színészi feladatként pedig abszolút első osztályú" – mesélte.

Nem végtelen hosszú a történet

Azzal ért egyet, hogy sokkal könnyebb díjat kapni annak, aki hőst, pozitív figurát játszik el, mert könnyebb így elnyerni a nézők szimpátiáját – legyen szó akár szakmai zsűriről is, hisz ők is emberek." Az, hogy másodjára nyertem ezzel az ördögi asszonnyal, külön öröm nekem" - tette hozzá.

Forrás: HBO / Aranyélet

Az HBO sorozata a díjátadón négy díjat nyert el, a Legjobb sorozat, a Legjobb színésznő, a Legjobb színész a Legjobb mellékszereplő kategóriákban is győzött. Az Aranyélet-nek tervezik a folytatását, de a harmadik évadról egyelőre nem beszélhet.

"Az biztos, hogy nem egy végtelen hosszú történet lesz, nem készül belőle nyolc-tíz évad, ennek van egy belátható időszaka, míg tud működni. Pont jó is lesz, ahogy és amikor véget ér, ha úgy alakul, örömmel dolgozom rajta, aztán újabb kihívások elé nézek."