Mennyire megy a kommersz, átlagos tévéző ön?

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Azokat a sorozatokat nézi, amelyeket világszerte a legtöbben, vagy egyedi darabokra, különleges csemegékre vadászik? Kiderül alább.
Vágólapra másolva!

Több listát olvashattunk már arról, hogy melyek voltak 2016 legnézettebb, legeredetibb vagy legmerészebb sorozatai, de a Parrot Analytics nem csak a hivatalosan mért nézettségeket, a torrentoldalakon mért aktivitást adta össze, vizsgálta egyes szériák jelenlétét, említési számát a közösségi oldalakon is. Így összegezve nagyjából kiderül, mit szerettek nézni világszerte a tévézők, internetezők.

A Trónok harcában Daenerys hajóra szállt, jön a két (rövid) évados végjáték Forrás: HBO

Talán nem meglepetés, hogy a Trónok harca vezeti a listát, 7,2 millió napi találattal, úgy, hogy mindössze 10 rész volt évad, azaz 365 napból csak 10 olyan, amikor új epizód érkezik, ennek fényében szép az eredménye. A második helyezett – jócskán lemaradva, 4,6 millió napi említéssel – a Walking Dead, amelynek évadpremierjét milliók várták lélegzetvisszafojtva, majd újabb milliók kommentálták, értékelték, elemezték a látottakat.

Harmadik lett a Pretty Little Liars, a Hazug csajok társasága, amelyről bátran kimondhatjuk, hogy nem a magyar átlagnéző kedvence, sehol sincs A mi kis falunk, a Szulejmán vagy a Dr. Csonthoz képest, de a fiatal lányok körében ettől még igen népszerű. A Westworld itthon nem olyan felkapott, mint az USA-ban vagy sok más országban, de ettől még megvan az HBO-s sorozatnak a negyedik hely.

Jelenleg talán a legjobb történelmi sorozat a Vikingek Forrás: History Channel

Meglepetésre a The Flash az ötödik, a nézettsége nem indokolná, de a fiatal célözönsége alighanem igen aktív a weben. Az Agymenők itthon is szépen megy, sokan szeretik, hatodik a listán. A tízbe bekerült egy dél-koreai sorozat (angol címe Running man), a 14. pozícióban pedig egy japán széria található (angol címe One Piece). Feltűnően sok képregény-adaptáció, vámpíros-farkasemberes, fiatalos széria van az első húszban. Egyik nagy kedvencünk, a Vikingek is felfért rá, a 19. helyet megcsípték Ragnar és a fiai.

A huszadik és a harmincadik hely között ott a Grace klinika, az Amerikai Horror Story, az Odaát, a House of Cards. Olyan szériák is bekerültek a top 30-ba, amelyek már régóta nem futnak, ilyen a Jóbarátok és a Breaking Bad.

Szavazzon!

Szavazzon!

Mit néz a tévében? Több választ is megadhat.