Tele vannak mókás és idegesítő hibával a tévésorozatok

Modern család, Sofía Vergara, Ed O'Neill
Vágólapra másolva!
Napjainkban már olyan számolatlan mennyiségben készülnek a sorozatok, hogy nem is csoda: ha jobban megfigyeljük őket, szinte hemzsegnek a bakiktól. A szóban forgó hibákat szinte lehetetlenség felsorolni (magas számukra jellemző, hogy külön honlap szakosodott a gyűjtésükre, ahol még A nap bakija szekció is van), mi most a legszórakoztatóbbakat szedtük össze.
Vágólapra másolva!

Hát te meg mit keresel itt?

A nagy kapkodásban gyakran megesik, hogy egy-egy stábtag véletlenségből belóg a képbe, amit a helyszíni munka során nem olyan könnyű észrevenni, így a kéretlen statiszta olykor bennmarad a végeredményben, ezzel gyakran világhírnévre téve szert.

Már megint Malcolm Forrás: moviemistakes.com

Ez történt például a Már megint Malcolm című családi sitcom első évadának egyik epizódjában, amikor az anyát, Loist játszó színésznő a fürdőszobából kijövet

láthatóvá tett egy asszisztenst, aki egy vödör vízzel a kezében, térden állva segédkezett mellette.

A sorozat DVD-kiadásának audiokommentárján egyébként az alkotók elárulták, hogy az utómunka során észrevették a hibát, de úgy döntöttek, szándékosan meghagyják – kíváncsiak voltak, hogy a szemfüles nézők észreveszik-e.

Breaking Bad Forrás: AMC

A Már megint Malcolm apaszerepét játszó Bryan Cranston ugyanakkor lehet, hogy el van átkozva, mert egy későbbi szériájában is megtörtént ugyanez a hiba. A Breaking Bad azon epizódjában, amikor a második évad végén a főhős arra kényszerül, hogy betörjön partnere, Jesse házába annak távollétében, a jelek szerint mégsem volt teljesen üres a ház.

A jelenetben legalábbis láthatunk egy arra kószáló stábtagot kikukucskálni az egyik ajtón.

A legkínosabb ilyen jellegű hiba azonban a világ egyik legnépszerűbb sitcomjában, a Jóbarátokban esett meg. Történt ugyanis, hogy a széria kilencedik évadának tizenötödik részében Rachel és Joey éppen Monicával beszélgetnek a konyhában. Egy vágás után viszont már az látszik, hogy Joey mellett egy vadidegen nő áll, akinek ugyan csak félig látszik az arca, de attól még tisztán kivehető, hogy nem Rachel az, sőt még csak nem is hasonlít rá, ráadásul a ruhájuk is különbözik.

Az esetben nem is az a legkiábrándítóbb, hogy

a korábbi ügyetlenségektől eltérően itt nem a jelenet hátterében bukkant fel véletlenül valaki,

hanem hogy ezek szerint még az adott párbeszédben részt vevő színészeknek sem kell feltétlenül jelen lenniük a forgatáson. Így amikor imádott sorozatunkban az egyik karakter éppen olyasvalakihez beszélt, aki képen kívül volt, ki tudja, kivel társalgott valójában? Könnyen lehet, hogy nem valamelyik kedvencünkkel, csak egy dublőrrel vagy random stábtaggal, aki éppen beugrott helyettesíteni.

A folytatásért lapozzon!