A producert ölte meg a Walking Dead főgonosza

Michael Cudlitz The Walking Dead
Vágólapra másolva!
Persze, a világért sem árulnák el, hogy kit ölt meg Negan a hatodik szezon végén, sőt még viccelődnek is vele, de ez nagyon is jól van így, nem akarják elrontani sok millió rajongó számára a hónap végét. A Fox magyar adásán október 24-én debütál a The Walking Dead hetedik évadja, a sorozat producerét, Gale Anne Hurdöt és az Abrahamet játszó Michael Cudlitzt telefonon csíptem el az edinburghi nemzetközi tévéfesztivál idején.
Vágólapra másolva!

Nyilván az érdekel most mindenkit, hogy kit ölt meg Negan a hatodik szezon végén. Mit üzennének a kíváncsi nézőknek?

Gale Anne Hurd: Én viccesen azt szoktam mondani, hogy engem ölt meg – aztán várhatják majd a nézők a hetedik szezont, hisz nem lesz, aki megcsinálja. De komolyra fordítva a szót, annyit elárulhatok, hogy ott vesszük fel a fonalat, ahol abbahagytuk, nem fogunk tovább játszani a nézők idegeivel.

Abraham lesz az áldozat, vagy más? Forrás: Fox

Michael Cudlitz: Mi, színészek, konkrétan órákat töltöttünk térdelve a hideg földön a felvétel közben, nekem egy idő után már mindegy volt, hogy ki hal meg abban a jelenetben. Meg is adom a számom, hívjon fel! Van olyan összeg, amiért elárulom, hogy ki az áldozat!

A családja vagy a barátai hogyhogy nem éltek még ezzel az ajánlattal?

M. C.: Azt vettem észre, hogy az igazi rajongók csak azért kérdeznek erről, mert jó poénnak tartják, de, ha tényleg megkapnák a választ, le lennének sújtva – és nem az áldozat személye miatt, hanem egyszerűen azért, mert idő előtt, a sorozat rendes menetéhez képest jóval korábban megtudnák.

Mire számíthatunk a hetedik évadban amellett, hogy ezt tényleg megtudjuk?

G. A. H.: Sokkal vadabbra tervezzük, mint az eddigi szezonokat, próbáljuk folyton fokozni, amit eddig a nézők elé tártunk. Már csak Negan személye miatt is durvul a történet, sokkal kiszámíthatatlanabb, mint az eddigi gonoszok a sorozatban, a tetteinek sem mindig van érzelmi vagy racionális háttere. A formai újítás ezzel együtt kevesebb lesz, mint a hatodik szezonban volt, inkább a történet változására helyezzük a hangsúlyt – hisz az eddig jobbára Rickről és a választásairól szólt, most azonban épp nincs sok választása.

A képregényekből lehet majd következtetni arra, hogy miként alakul a karakterek sorsa?

G. A. H.: Csak annyira, amennyire eddig. Vannak dolgok, amikben követjük a képregényeket, máshol új történetszálat hozunk be – úgy próbáljuk visszaadni a rajzolt világot, hogy azért ne lehessen mindent kitalálni előre.

M. C.: Például Abraham is tovább élt már, mint a képregényben, de voltak más eltérések is. Én úgy tekintek a képregénysorozatra, mint egy térképre – vannak benne tájékozódási pontok, de könnyen lehet, hogy így is eltévedek.

Mi vár vajon Abrahamre, ha épp nem ő lesz az áldozat?

M. C.: Nagyon kíváncsi vagyok egy olyan világra, amelyben Abraham és Negan együtt létezik, ahogyan annak idején érdekes volt azt is végignézni, miként bontakozott ki Abraham és Tyreese kapcsolata – hiszen a képregényben ők sem mozogtak együtt soha. Jó lenne látni azt is, hogy merre tart Abraham és Sasha, hiszen az összes karakter folyamatosan változik.

Gale Anne Hurd: Mi lesz itt még? Forrás: AFP/2016 Getty Images/Emma Mcintyre

Nagyobb önökön a nyomás így, hogy a The Walking Dead ekkora világsiker lett?

G. A. H.: Az induláskor nem gondoltuk volna, hogy ekkora siker lesz, de pont ezért próbáltunk mindig megújulni, igyekszünk a továbbiakban is. Szerencsére a rajongóink alapból pozitívan állnak hozzá a megoldásainkhoz, csak néha sikerül kiverni náluk a biztosítékot annyira, mint a legutóbbi fináléval.

M. C.: De ez is csak azért van, mert annyira törődnek velünk, mármint a karakterek sorsával, engem például megdöbbentett, hogy a közösségi médiában mekkora volt a pörgés a finálé után. Én színészként egyébként nem érzem annyira a nyomást, olyan értelemben, hogy én „csak" eljátszom, amit megírnak számomra, az igazi felelősség az alkotókon van.

A rajongók azonban nyilván előbb találják meg önt, mint Gale-t. Volt valami furcsa tapasztalata velük, mint például Norman Reedusnak, amikor megharapta egy nő?

M. C.: Persze, nehezebb elrejtőznöm az utcán, és, ha nyilvános helyen vagyok, az ebédemet is általában órákkal később fejezem be, mint ahogy elkezdtem. De olyan őrült kalandom még nem volt, mint Normannek, valószínűleg a karakterem is más, nem vált ki akkora rajongást.

Michael Cudlitz mint Abraham Forrás: Fox

Szerzett amúgy valami sérülést a forgatás során?

M. C.: Mindenki tele van ilyenkor zúzódásokkal, kisebb sebekkel, de szerencsére eddig még nem történt egyikünkkel sem semmi komolyabb.

Gale, ön is megjelent már esetleg a sorozatban, egy másik producerhez, Greg Nicoteróhoz hasonlóan?

G. A. H.: Nem, nekem csak a lányom játszott el egy zombit, még az első évadban – de azt hiszem, ennyi elég is volt ahhoz, hogy a család képviseltesse magát a képernyőn.

Mi lenne a legfontosabb tanács, amit adnának egy valódi zombiapokalipszis túlélőinek?

G. A. H.: Hogy válogassák meg, kiben bíznak meg.

M. C.: Hogy legyenek gyorsak, legyenek állandóan mozgásban.

A The Walking Dead hetedik évadja október 24-én 22 órakor indul a Fox magyar adásán. New Yorkban a Comic Conhoz kapcsolódva a sorozat nyolc szereplőjével is sikerült beszélnem, ezeket az anyagokat később közöljük az Origón.