Ezeket a sorozatokat díjazták a kritikusok

American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy
David Schwimmer és John Travolta az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügyben
Vágólapra másolva!
Az amerikai Television Critics Association, azaz a tévékritikusok társasága szombaton 32. alkalommal adta át a díjait. A legtöbb elismerést, összesen hármat az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy kapta.
Vágólapra másolva!

Az O.J. Simpsonos sorozat vihette haza az este végén a fődíjat, az év műsorának járó kitüntetést, ezenkívül a legjobb film, minisorozat vagy különkiadás kategóriában is győzedelmeskedett, és színésznőjét, a Marcia Clark ügyésznőt megformáló Sarah Paulsont is díjazták.

A TCA Awardson nincs nemi megkülönböztetés, a színésznők és színészek közös kategóriában versengenek, Paulson így olyan kollégáit ütötte ki a nyeregből, mint Bryan Cranston (All the Way), Rami Malek (Mr. Robot) vagy Bob Odenkirk (Better Call Saul).

David Schwimmer és John Travolta az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügyben Forrás: FX

De egyebekben is a nők estéje volt a gála, hiszen a komikusok/komikák versenyében is egy hölgy, nevezetesen Rachel Bloom diadalmaskodott, a Crazy Ex-Girlfrienddel. Ráadásul az életműdíjat is női tévés személyiség, a hét Emmy-díjas Lily Tomlin színésznő kapta, akit öt évtizedes pályája során olyan sorozatokban láthattunk, mint Az elnök emberei, a Született feleségek, A hatalom hálójában vagy újabban a Grace and Frankie.

„Ez csakugyan mérföldkövet jelentő gála volt a történetünkben – nemcsak a televíziózás, de az abban részt vevő nők számára is.

ami egyszerre öröm a ma este honorált tehetséges színésznők számára, ugyanakkor azt is jelzi, hogy egyre több a nők által, nőknek írt igényes szerep" – mondta Amber Dowling, a TCA elnöke.

Sarah Paulson köszönőbeszéde közben Forrás: Frederick M. Brown / Getty Images North America / AFP

A Beverly Hills-i Beverly Hilton hotelben tartott esemény házigazdája a Jane the Virgin sztárja, Jaime Camil volt. A díjazottak teljes listáját – amely egyébként a tévékritikusok és tévés újságírók szövetsége több mint 220 amerikai és kanadai tagjának szavazatai alapján alakult ki – megtalálhatjuk például a Variety cikkében.