Szinte még gyerekek voltak, amikor gyerekük lett

Jamie Lynn Spears
Jamie Lynn Spears
Vágólapra másolva!
Habár a gyerekáldás öröm és boldogság, néhány sztárnál a szokásosnál kicsit korábban köszöntött be. Íme, fél tucat tévés híresség, aki tiniként lett szülő.
Vágólapra másolva!

LeBron James

A Törtetők című sorozatban, a Kész katasztrófa című romkomban és a The LeBrons című animációs szériában színészként is bemutatkozott NBA-sztárnak gyorsan kellett felnőnie. Mire végzett a középiskolában, fotója már ott díszelgett a Sports Illustrated címlapján, és amikor beindult profi kosaras karrierje, egyúttal az is kiderült, hogy hamarosan apa lesz.

James barátnője (azóta felesége, Savannah Brinson) még csak végzős gimnazista volt, amikor teherbe esett, és igencsak megijedt, hogy milyen hatással lesz a baba érkezése a párja karrierjére. A sportoló azonban megnyugtatta: „Ez a dolog nem fog lelassítani engem, nem fog lelassítani téged.

LeBron James Jr. 2004-ben érkezett (amikor édesapja még csak 19 éves volt), 2007-ben Bryce Maximus, 2014-ben pedig Zhuri követte. A két fiatal szülő 2013-ban házasodott össze. James pedig – aki egyszülős családból érkezett, és mindig is nyíltan beszélt róla, hogy ez mennyire nehéz volt a számára – nagy hangsúlyt helyez arra, hogy

ne csak csapata, hanem gyerekei számára is értékes játékos legyen.

Sőt: más gyerekek számára is – LeBron James Family Foundation néven ugyanis a sztár létrehozott egy alapítványt, és Amerika-szerte együttműködik az ifjúsági klubokkal, hogy jó példát mutasson a kicsiknek.

LeBron James Jr., LeBron James, Zhuri és Bryce idén júniusban egy sajtótájékoztatón Forrás: Thearon W. Henderson / Getty Images North America / AFP

Jamie Lynn Spears

Annak idején egy emberként hördült fel a világ, amikor kiderült, hogy Britney Spears kishúga, a mindössze 16 éves Jamie Lynn Spears – aki épp a Nickelodeon gyerekcsatorna Zoey 101 című családi sorozatában szerepelt – felfedte, hogy gyereket vár. A baba apja Spears gyerekkori szerelme, a nála csak két évvel idősebb Casey Aldridge volt. A Nickelodeon bár szívélyesen, de villámgyorsan elhatárolódott az ifjú sztár növekvő pocakjától. A Zoey 101 2008 május elején véget ért, júniusban pedig megszületett a kis Maddie Briann.

Jamie Lynn Spears 2007 szeptemberében Forrás: Michael Buckner / Getty Images North America / AFP

A gyerekszerelem nem bizonyult tartósnak: Spears és Aldridge 2010-ben szakítottak. Ezután a sztár a színészetnek is hátat fordított – egyrészt a gyereknevelésre koncentrált, másrészt Nashville-be költözött, ahol kiadott egy countrylemezt, 2014-ben pedig hozzáment egy üzletemberhez, Jamie Watsonhoz, az Advanced Media Partners nevű sikeres médiacég tulajdonosához.

Amikor ellentmondásos tiniterhességéről kérdezik, Spears el szokta mondani, hogy

sosem használta kifogásként fiatal korát arra, hogy ne legyen elég jó anya,

és hogy tervez még gyerekeket – később. És úgy tűnik, tanult a saját példájából, mert egy kismamablognak leszögezte, hogy ha esetleg csemetéi a szórakoztatóiparban szeretnének tevékenykedni, ő mindenképpen támogatja őket ebben, de szigorúan csak 18 éves koruk után.

Lamar Odom

Mielőtt benősült volna a Kardashian-királyságba, és realitysztárrá vált volna, Lamar Odom már ismert kosaras volt – és büszke édesapa. Destiny nevű kislánya 1998-ban született, amikor Odom még csak 19 éves volt. A gyermek édesanyja a sztár középiskolai szerelme volt, akivel további két közös gyereket vállaltak. Lamar Jr. 2002-ben érkezett, Jayden pedig 2005-ben – utóbbi kicsi azonban tragikus módon mindössze hat hónapos korában, 2006 nyarán bölcsőhalálban meghalt.

Khloe Kardashian, Lamar Jr., Destiny és Lamar Odom 2011-ben Forrás: Jason Merritt / Getty Images North America / AFP

Nem tudni, hogy emiatt történt-e, de a fiatal szülők kapcsolata megromlott, és még ugyanebben az évben elváltak. Odom pedig három évvel később, mindössze egyhavi ismeretség után feleségül vette Khloe Kardashiant. Az olyan realityszériákban, mint a Keeping Up with the Kardashians, a Khloé & Lamar és a Kourtney & Khloé Take Miami szorosan követhetjük életük alakulását – ahogy a gyerekekét is. Főleg, hogy időközben a kicsik édesanyja, Liza Morales is realitysztárrá nőtte ki magát: ő a Starter Wives című műsorban szerepel.

Roseanne Barr

Roseanne Barrt az amerikai közönség elsősorban kérlelhetetlen humorú stand-up komikusként ismeri, de a magyar néző is találkozhatott vele a Nőstényördög című szatírában, saját sorozatában, a Roseanne-ban vagy olyan sitcomok vendégszereplőjeként, mint A nevem Earl vagy az Office. Azt azonban kevesen tudják, hogy a jó nevű komikának nagyon zűrös kamaszkora volt. 17 évesen kimaradt a középiskolából, egy évvel később pedig, amikor szinte a nyomor szélén tengődött, életet adott egy Brandi nevű kislánynak, akit örökbe adott.

Roseanne Barr és Brandi Brown egy tavalyi premieren, balra mellettük a színésznő Jake nevű fia Forrás: Cindy Ord / Getty Images North America / AFP

Később persze, 1988-ban, amikor Barr már híressé vált, a bulvársajtó levadászta az akkor már 18 éves gyereket. Öröm az ürömben azonban, hogy ez után a sztár is szoros kapcsolatot tudott kialakítani a lányával, ami azóta is tart.

nyilatkozta egykor Brandiről a komika. A színésznőnek azóta három házasságából további négy gyereke született, akik már több unokával is megajándékozták.

Whoopi Goldberg

A Ghost Oscar-díjas sztárjáé sem egy hétköznapi történet. 17 évesen elvonóra került, ahol beleszeretett a tanácsadójába, aki azonmód teherbe is ejtette. Goldberg hozzá is ment a férfihoz, 18 évesen, 1973-ban – ugyanabban az évben, amikor a kis Alexandrea megszületett. A házasságnak csakhamar vége szakadt, és a sztár a babával Kaliforniába költözött, hogy színésznő legyen. Goldberg nyolc évig próbálkozott sikertelenül, a létminimum határán tengődtek, amikor végre megkapta az áttörést hozó szerepet Steven Spielberg 1985-ös Bíborszínjében.

Anya és lánya 2009-ben Forrás: Larry Busacca / Getty Images North America / AFP

Édesanyjához hasonlóan a felserdülő Alex is próbálkozott a színészettel és producerkedéssel (bár jóval kevesebb sikerrel, mint a mamája), és abban is Goldbergre ütött, hogy igen zsenge korban vált anyává: mindössze 16 éves volt, amikor 1989-ben megszületett első gyereke, egy Amarah nevű kislány, ismeretlen apától. Mivel Amarah azóta szintén anya lett (felmenőinél kicsit tovább várt: 2014-ben, 25 évesen adott életet Charlie Rose nevű kislánynak), Whoopi Goldberg elmondhatja magáról, hogy miután 34 évesen a világ egyik legfiatalabb nagymamája lett, 58 esztendősen sikerült dédanyává avanzsálnia.

Oprah Winfrey

Habár fiatalon szülővé vált sztárjainkról már eddig is olvashattunk néhány cifra sztorit, mind közül a talkshow-műfaj nagyasszonyának története a legtragikusabb. Ahogy azt a lentebb is látható videóban elmeséli, traumatikus gyermekkora volt, amire a szexuális bántalmazás, molesztálás és nemi erőszak nyomta rá a bélyegét. Ennek következtében a szerencsétlen kislány 14 évesen teherbe is esett, várandóssága nyomait pedig egészen a gyerek megszületéséig titokban tartotta.

Miután a csecsemő nem sokkal születése után, még a kórházban meghalt, Winfrey évtizedekig sötét titokként rejtegette tinédzserterhessége tényét. 1990-ben azonban egy nyerészkedni vágyó rokona eladta a sztorit egy bulvárlapnak. A sztár rettegett, hogy ezzel egy csapásra összeomlik egész karrierje, amit olyan kemény munkával ért el, de meglepő módon nem történt semmi. „Azt képzeltem, hogy az utcán majd mindenki ujjal fog mutogatni rám. Ehelyett senki sem szólt egy rossz szót sem: sem az idegenek, sem az ismerősök. Teljesen paff voltam. Senki nem kezelt másképp.

– nyilatkozta Winfrey a New York Postnak.

A sztár 2012-ben az Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls végzőseivel pózol Forrás: STR / AFP

A gyerekkori súlyos eset után a sztárnak nem lett több gyereke, de annak szentelte az életét, hogy segítsen a veszélyeztetett gyermekeken, különösen a fiatal lányokon. 2007-ben Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls néven a Dél-afrikai Köztársaságban magániskolát hozott létre, hátrányos helyzetű, de tehetséges lányok számára. Annak idején ugyanis ő maga is az oktatás segítségével tudott felemelkedni, miután apja kimentette abból a földi pokolból, amiben 14 éves koráig élni kényszerült.