Életre kelnek a meggyilkolt rapper számai

Biggie and Tupac
Biggie and Tupac
Vágólapra másolva!
A TBS nevű amerikai tévécsatorna egy Notorious B.I.G. dalain és főleg dalszövegein alapuló fikciós sorozatot tervez, Think B.I.G. címmel.
Vágólapra másolva!

A széria egy gettóbeli tizenéves fiú sanyarú sorsát fogja követni, ahogy kétségbeesetten próbál jobb jövőt teremteni lánya és csecsemőkorú fia számára.

A készülő alkotás producerei között ott találjuk Notorious B.I.G. édesanyját, Voletta Wallace-t is, akinek nem ez lesz az első produceri munkája, hiszen a fia életéről és haláláról szóló Notorious B.I.G. – A N.A.G.Y. rapper című nagyjátékfilmben is ily módon működött közre.

Notorious B.I.G. - A N.A.G.Y. rapper Forrás: Kobal / The Picture Desk

Nem a 2009-es mozifilm az egyetlen, ami a néhai rapperről szól: a Biggie and Tupac című, hét évvel korábban bemutatott dokumentumfilm Notorious B.I.G. és a néhány hónappal előtte szintén agyonlőtt kollégája, Tupac Shakur meggyilkolását dolgozza fel.

Az 1972-ben Christopher Wallace néven született, zenei karrierje mellett drogárusítással is foglalkozó Notorious B.I.G. a kilencvenes évek közepén belekeveredett a keleti és nyugati part között dúló rapperviszályba. Vélhetően ennek következtében 1997 márciusában, miután autójával távozott egy díjátadóról, egy utcai leszámolás keretében négy golyóval végeztek vele. Mindössze 25 éves volt.