Örülhetnek Agatha Christie rajongói

PARIS - AGATHA CHRISTIE - TEMOIN A CHARGE ECRIVAIN ANGLAIS ROMANCIERE ANGLAISE PREMIERE PIECE THEATRE EDOUARD VII LITTERATURE
Agatha Christie (1890-1976), écrivain anglais, ŕ la premičre de sa pičce "Témoin ŕ charge". Paris, Théâtre Edouard-VII, novembre 1955. LIP-5112-020
Vágólapra másolva!
Agatha Christie klasszikus írásából, A vád tanújá-ból készít kétrészes tévéfilmet a BBC, csavaros tárgyalótermi drámára számíthatunk.
Vágólapra másolva!

Agatha Christie klasszikusa, A vád tanúja (The Witness for the Prosecution) című novella, illetve színdarab alapján készít egy kétórás, két részre bontott filmet a BBC.

Agatha Christie 1955-ben Forrás: AFP/Roger-Viollet

A projektet jegyző Sarah Phelps már korábban is ültetett át könyvet a képernyőre, neki köszönhetjük például a J.K. Rowling regényéből készült Átmeneti üresedés-t. A mostani vállalkozásban rendezőként Julian Jarrold (Jane Austen magánélete) segít neki.

A vád tanújá-ból Billy Wilder rendezett már egy hat Oscarra jelölt filmet 1957-ben, annak Marlene Dietrich, Tyrone Power és Charles Laughton voltak a főszereplői.

Marlene Dietrich A vád tanúja című filmben Forrás: AFP/Kobal/The Picture Desk

A történet egyébként egy gazdag asszony meggyilkolásáról, illetve az utána következő bírósági tárgyalásról szól, a sok csavar miatt egészen a végéig nehéz eldönteni, hogy a vádlott bűnös-e vagy sem.