Az Agymenőket és a Better Call Sault is díjazták

People's Choice Awards 2016 - Show GettyImageRank2 42nd People's Choice Awards Celebrities
LOS ANGELES, CA - JANUARY 06: Actress Kaley Cuoco accepts Favorite Network TV Comedy award for 'The Big Bang Theory' onstage during the People's Choice Awards 2016 at Microsoft Theater on January 6, 2016 in Los Angeles, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kiosztották az 56. Monte-carlói Televíziós Fesztivál Arany Nimfa-díjait, amivel a legjobb tévés teljesítményeket ismerik el számos kategóriában.
Vágólapra másolva!

Június 16-án kiosztották az 56. Monte-carlói Televíziós Fesztivál díjat, a fikciós műsorokról döntő zsűri elnöke Jason Priestley volt, a hírműsorokat díjazó bizottságé pedig Danny Glover.

A legjobb fikciós program a német Tannbach – Schicksal Eines Dorfes lett,

amely a második világháború utolsó napjait mutatja be a címbeli kisvárosban, Tannbachban. A legjobb színésznek a Wolf Hall-ban Thomas Cromwellt játszó Mark Rylance bizonyult, párjának, vagyis a legjobb színésznőnek a francia L'Emprise-ben szereplő Odile Vuillemint választotta a zsűri.

A legjobb drámai sorozat a brit River lett, a színészek közül Jonas Nayt (Volt egyszer két Németország) és Marcia Gay Hardent (Code Black) díjazták. A vígjátéksorozatok közül a Better Call Saul került ki győztesen, a főszereplő, Bob Odenkirk is megkapta az elismerést – a legjobb komikus színésznő a brit Sharon Horgan (Catastrophe) lett.

A nemzetközi közönségdíjakat a Helyszínelők, az Agymenők és a Gazdagok és szépek kapta, utóbbi már tavaly is elvitte a díjat a szappanoperák közül. A jelöltek és nyertesek teljes listáját itt találja.