A HIV-pozitív Charlie Sheennel reklámoznak óvszert

2016.06.17. 15:27

Charlie Sheen tavaly vállalta fel nagy nyilvánosság előtt, hogy HIV-fertőzést diagnosztizáltak nála, ma pedig már egy óvszergyártó cég arcaként igyekszik a felelősebb nemi életre ösztönözni az embereket.

A Két pasi – meg egy kicsi sztárja hétfőn tette tiszteletét egy manhattani rendezvényen, ahol a luxus szexjátékszereiről híres svéd LELO mutatta be legújabb fejlesztését, a HEX-et, a cég által nemes egyszerűséggel csak forradalminak nevezett óvszert. A kondom különlegessége a méhsejtszerű kialakítás, ami elméletileg nagyobb strapabírást eredményez, ráadásul a nemkívánatos lecsúszások esélyét is csökkenti.

Charlie Sheen viszont nemcsak a cég New York-ban tartott rendezvényén tűnt fel, hogy felszólaljon a biztonságos szex fontossága mellett, de szerepel a HEX-et népszerűsítő reklámkampányban is, melynek része az a minimalista videó, amiben a színész őszintén vall betegségéről, és arról elmélkedik, egyesek miért ódzkodnak az óvszer használatától.

A kissé komor zenével aláfestett, egy raktárszerű épületben rögzített felvételen Sheen először keresi a szavakat, majd jól elhelyezett szünetekkel megszakítva arról beszél, hogy az óvszer sokszor olyan téma, amiről „az emberek nem akarnak beszélni", és sokan abba a hibába esnek, hogy elhitetek magukkal, hogy nincs rá szükségük, hiszen az a bizonyos dolog velük úgysem történhet meg.

„Ez olyasmi, amiről tudnék mesélni." – mondja a színész, utalva a tavaly bejelentett betegségére, ami egyértelműen a visszafogottnak semmiképp nem nevezhető életvitelének eredménye.

A színész, aki tavalyi bejelentése óta egyre aktívabb résztvevője az HIV/AIDS-szel kapcsolatos kampányoknak, nemcsak a videó elkészítésében vállalt szerepet, de a LELO arcaként világszerte több nagyvárosba is ellátogat, hogy reklámozza a cég új termékét és hangsúlyozza a biztonságos szex fontosságát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK