Itthon is jön John Travolta és Cuba Gooding Jr. sorozata

John Travolta, David Schwimmer, Cuba Gooding, Jr.
Vágólapra másolva!
John Travolta, Cuba Gooding Jr., David Schwimmer, Sarah Paulson és Courtney B. Vance főszereplésével érkezik május 23-án az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy a FOX-ra.
Vágólapra másolva!

A sorozat 1994 júniusába repíti a nézőket, amikor O.J. Simpson exnejét Nicole Brown-t és új barátját Ronald Lyle Goldmant egy éjszaka holtan találták meg házukban. A brutális kettős gyilkossággal a volt férjet, O.J. Simpsont vádolták, aki generációja sportlegendája, hazája egyik legnagyobb futballsztárja, és egyben az amerikai álom megtestesítője volt.

John Travolta, David Schwimmer, Cuba Gooding, Jr. Forrás: FOX

A perből soha nem látott médiaszenzáció lett, a tárgyalást szinte szappanoperaként közvetítették végig a legnagyobb tévécsatornák. A büntetőügy megosztotta a nemzetet, és komoly kérdéseket vetett fel az Egyesült Államok igazságügyi rendszerével kapcsolatban. Az ügy kapcsán ugyanis újra

előtérbe került a rendőrségi túlkapások kérdése

a feketékkel szemben, valamint felmerült, hogy a bíróságok a bűnösségről és ártatlanságról faji alapon döntenek. O.J. Simpsont - bár számos bizonyíték szólt ellene -, végül felmentették a büntetőügyben, sokan azonban ezután is kétségbe vonták ártatlanságát.

Forrás: FOX

Az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy sorozat az Egyesült Államok egyik legismertebb bírósági perét mutatja be, úgy, hogy a kulisszák mögé is bepillantást enged, és

a háttérben játszódó politikai és rendőrségi játszmákat is feltárja.

A történet Jeffrey Toobin The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson című könyvén alapul, és a bíróságon zajló, kaotikus háttéralkuk és merész húzások világába, valamint a vád és a védelem bravúros jogi csatájába kalauzolja a nézőket. Mindeközben a futballsztárhoz legközelebb álló embereket, és magát O.J. Simpsont is jobban megismerhetjük.