Felvették a Mount Everest egyik legnagyobb tragédiáját

Discovery Channel Serpa
SHERPA, tells the story of how, in the face of fierce opposition, the Sherpas united in grief and anger to reclaim the mountain they call Chomolungma.
Vágólapra másolva!
Április 24-én érkezik a Discovery Channel adására a Serpa című dokumentumfilm, amellyel a csatorna a két évvel ezelőtti tragédiára emlékezik, a Mount Everesten akkor meghalt tizenhat serpának állít emléket.
Vágólapra másolva!

2014. április 18. a hegymászás történetének fekete napja volt, a Mount Everesten egy jégomlás miatt meghalt tizenhat serpa, akik a turisták útvonalát készítették elő – fele- vagy harmadannyi pénzért, mint amit egy nyugati túravezető kap.

A Discovery világszerte április 24-én debütáló dokumentumfilmje, a Serpa erről a tragédiáról szól, bemutatva a serpák világát, és rajtuk keresztül a hegymászás elüzletiesedését.

Április 24-én mutatják be a Serpát Forrás: Discovery Channel

A film erőssége, hogy helyszíni, akkori felvételekkel dolgozik, Jennifer Peedom és csapata ugyanis eredetileg Phurba Tashi világrekord-kísérletéről forgatott volna – a serpa huszonkettedszerre jutott volna fel a csúcsra, ha a tragédia miatt nem fújják le az egész mászószezont.

A Discovery forgatócsoportja közben Joby Ogwyn hegymászó egyik kísérletének élő közvetítését készítette elő, ebből állt össze a Serpa, amely végül a mentési és helyreállítási munkálatok dokumentációjává vált.