A 100 legjobb nő a tévéből: Christina Hendricks

Christina Hendricks
Vágólapra másolva!
Christina Hendricks fényképével simán lehetne illusztrálni a "dögös vörös" címszót a szótárakban, már ha hivatalosan is így határoznák meg ezt a nőtípust. A Mad Men – Reklámőrültek-ben nem kevés férfi lehetett odáig érte, de a másik nem képviselői is felfigyelhettek rá, 2010-ben az Esquire-nél a női olvasók választották meg a világ legszexisebb nőjének. 
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legcsodálatosabb, legszebb nőit. Hétről hétre bemutatunk egyet, a magyar és külföldi színésznőket viszont nem rangsoroljuk, tehát ez nem sorrend – ez már a 35. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

E heti szépségünk Christina Hendricks,

akit legtöbben a Mad Men – Reklámőrültek-ből ismerhetnek, a sorozatban 2007 és 2015 között játszotta Joant, alakításáért hatszor jelölték Emmy-díjra. A díjat végül nem kapta meg, listánkról azonban nem maradhatott le, talán érthető, hogy mi keresnivalója van itt:

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Michael Buckner

Már gyerekként játszott zenés produkciókban, de édesapja munkája miatt a család sokat költözött, így egyetlen társulatban sem tudta kibontakoztatni magát. 18 éves korától kezdve modellkedett, 1999-ben pedig meg is kapta első tévés szerepét az Undressed című sorozatban.

A következő évben a Beggars and Chosers-ben már 19 epizódban szerepelt, de közreműködött az Angel-ben, a Vészhelyzet-ben, a Firefly-ban és a Tru Calling – Az őrangyal-ban is. Ezután jött a Kevin Hill, majd további vendégszerepek a Döglött akták-ban, a Nyomtalanul-ban, a Las Vegas-ban.

18 és 27 éves kora között modellkedett Forrás: AFP/2015 Getty Images/Cindy Ord

Az Életfogytig zsaru-ban is több epizódban számítottak rá, de filmszerepekkel is megtalálták, a Drive-ban például zűrös ügybe keveredett, egy hotelszobában végeztek is vele a rosszfiúk. Jelenleg a Comedy Central szitkomjában, az Another Period-ban játszik egy volt prostituáltat, de a készülő Hap and Leonard-ban is benne van – a sorozatot ebben az összeállításban ajánlottuk.

2015 szeptemberében Forrás: AFP/2015 Getty Images/Joe Kohen

A bevezetőben dögös vörösként aposztrofáltuk, de a természetes hajszíne valójában szőke – viszont állítólag tízéves kora óta vörösre festi, a Gilligan's Island egyik karaktere, illetve az Anna (Anne a Zöld Oromból) címszereplője ihlette meg.

Az FHM 2011-ben és a következő évben is felvette a 100 legszexisebb nőt tömörítő listájára, az Askmen tizennedegyikként sorolta 2013 legkívánatosabb női között – a legnagyobb elismerést azonban az Esquire női olvasóitól kapta, ők a világ legszexisebb nőjének választották 2010-ben.

Hendricks 2009 óta Geoffrey Arend színész felesége, így nekünk csak az álmodozás marad, mutatunk is még pár képet hozzá:

Forrás: AFP/Valerie Macon/Valerie Macon
Forrás: NurPhoto/Photoshot. All rights reserved./Lumeimages.Com
Forrás: Esquire
Forrás: Esquire
Forrás: Esquire
Forrás: AFP/2015 Getty Images/David Buchan
A Mad Menben Forrás: AMC
A Drive-ban Forrás: Fórum Hungary