A nő, aki miatt Bear Grylls még életben van

Megan Hine túlélőművész túlélési szakértő
Vágólapra másolva!
Megan Hine oroszlánokkal és drogbandákkal is boldogul, miközben kézzel fog halat, és tüzet gyújt egy tamponnal. Túlélőművész, aki több más tévés produkció mellett Bear Grylls műsoraiba is besegít a háttérben – ismerje meg közelebbről!
Vágólapra másolva!

Aligha akad olyan tévéző, aki elhiszi, hogy Bear Grylls valóban teljesen egyedül vág neki a vadonnak vagy a sivatagnak, hogy pusztán az ott talált eszközökkel és energiaforrásokkal éljen túl heteket, hónapokat.

Egy-egy ilyen műsor mögött komoly stáb áll,

amely előkészíti a terepet, segít túllendülni a nehézségeken – az egyik állandó szakértő Megan Hine, akivel a The Guardian szerzője beszélgetett hosszabban, mi csak magyarítottuk az érdekesebb részeket.

Megan Hine Forrás: www.meganhine.com

Hine igazi túlélő, tudja, hogy honnan kell vizet nyerni a legszárazabb térségben, vagy hogy milyen bogarakat lehet megenni, tud kézzel halat fogni és állítólag tüzet is gyújtani egy darab tampon segítségével – még ha ezt a képességét nem is részletezi a cikk.

Rendszeresen besegít különféle kalandos realitykben, Bear Grylls műsorainak is állandó közreműködője.

Grylls azt mondta róla, hogy az általa ismert férfiak 99 százalékánál erősebb,

egy igazi kemény nő, aki ráadásul jó társaság is. Hine szerint kiélezett helyzetben a macsó viselkedés még árt is, nemcsak a saját, de a társaink életét is veszélyeztethetjük vele – ezért jó, ha jelen van egy nő, aki le tudja fojtani a tesztoszteront.

Boldogul a férfiak világában Forrás: www.meganhine.com

Egy tévéműsornál gyakorlatilag azokat a dolgokat, jeleneteket, mutatványokat teszteli, amiket a készítők elképzeltek, és közben próbálja elhárítani a felmerülő veszélyeket. Alapvető dolog, hogy, mondjuk, egy forgatási helyszínről eltakarítja a kígyókat, vagy éppen ellenőrzi, hogy nem lazultak-e meg a sziklák, amelyeket a szereplők készülnek megmászni.

Egyszer egy svájci reality előkészületei miatt a Namib-sivatagban aludt a társaival, amikor arra riadt, hogy egy hatalmas hímoroszlán és két nőstény köröz a tábornál. "A lehető legfurább érzés volt. Csak figyeltem ezeket a teremtményeket, és az érzékeim kiélesedtek, az izmaim megfeszültek.

– mesélte. Csak egy kés volt nála, az oroszlánokat végül azzal sikerült távol tartania, hogy felszította a tábortüzet.

A jég hátán is megél Forrás: www.meganhine.com

Máskor egy csoportot vezetett a thaiföldi dzsungelben, amikor egy ópiumültetvényre bukkantak. Balszerencséjükre a fegyveres őrök is kiszúrták őket, négy órán keresztül üldözték őket, közben Hine-nak a társaságra is figyelnie kellett, nem volt mindegyik tag a legfittebb állapotban.

És hogy mi volt a legundorítóbb, amit valaha megevett? Megfőzött embrió, amely még a tojásában volt, Bear Grylls készítette neki.