2016-ban is világsztárok sorozatoznak

Winona Ryder
BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 10: Actress Winona Ryder attends the 13th Annual AARP's Movies For Grownups Awards Gala at Regent Beverly Wilshire Hotel on February 10, 2014 in Beverly Hills, California. Imeh Akpanudosen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
2016-ban az újoncok mellett számos régről ismert arc is megjelenik a képernyőn. Természetesen nem tudunk még az összes produkcióról, de Sarah Jessica Parker, Winona Ryder, Anthony Hopkins vagy Gary Sinise már biztosan új tévés projektbe kezd idén, miközben Woody Allen élete első sorozatán dolgozik, de már most bánja minden percét. 
Vágólapra másolva!

Az év elejére ajánlottunk már több amerikai szériát, ezekben sok ismerős arccal is találkozhatunk: Jennifer Lopez saját krimisorozattal jelentkezett, visszatér a Lost-ban megismert Josh Holloway, Damian Lewis Paul Giamattival játszik együtt, Zach Galifianakis Louis C. K.-jel társult, miközben A szökés testvérpárja, valamint

Cuba Gooding Jr., John Travolta és David Schwimmer is visszatér.

Nem soroltunk fel mindenkit, de így is impozáns a lista, és még csak februárig vizsgáltuk az új produkciókat. Természetesen az év többi részében is érkezik még néhány nagy dobás, nagy nevekkel. Íme, pár kedvelt arc, aki biztosan képernyőn lesz 2016-ban.

Gary Sinise (Criminal Minds: Beyond Borders, március 2.)

A New York-i helyszínelők főnöke, a Mac Taylort játszó Gary Sinise tavaly már feltűnt a Gyilkos elmék egyik részében, ott mutatták be új karakterét, Jack Garrett-tet – a színész kapta ugyanis a főszerepet a Gyilkos elmék második spin-offjában, a Criminal Minds: Beyond Borders-ben. Az új széria az FBI azon egységét mutatja be, amelyik a külföldön bajba került amerikaiaknak segít, ennek a csapatnak a vezetője a húszéves rutinnal bíró Garrett.

Ismét krimisorozatban, ráadásul újfent spin-offban láthatjuk Forrás: CBS

Peter Krause (The Catch, március 24.)

Peter Krause a Sírhant művek óta nemigen van munka nélkül, az Édes, drága titkaink-ban, majd a Vásott szülők-ben is komolyabb szerepet vitt, most is úgy nyergelt át új sorozatára, hogy az előző csak tavaly ért véget. A The Catch-ben a kevésbé ismert Damon Dayoubtól vette át a szerepet,

egy szélhámost játszik, aki a menyasszonyát is átveri

– miközben a nő éppen csalási ügyekben nyomoz. A projektet Shonda Rhimes (Grace klinika, Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?) jegyzi.

Örül az új szerepnek Forrás: AFP/2013 Getty Images/Frederic J. Brown

Kathleen Turner (The Path, március 30.)

Az Előre a múltba című filmért Oscarra is jelölt Kathleen Turnert mostanában ritkábban lehet látni, a Kaliforgia után vállalt újra sorozatszerepet, 2009 óta nem volt képernyőn. A The Path-ban egy édesanyát játszik, aki elhidegült a fiától, amiért szektavezérként hülyíti az embereket. A tékozló fiút Hugh Dancy alakítja, de többek között Minka Kelly is közreműködik, a központi párt pedig Michelle Monaghan és Aaron Paul játssza.

Nem öregszik szépen, de azért még foglalkoztatják Forrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Mustafa Ciftci

Barbara Hershey (Damien)

A 67 éves Barbara Hershey a hatvanas évek óta jelen van a vásznon és a képernyőn, de úgy tűnik, továbbra sem fárad, az Egyszer volt, hol nem volt után a Damien-ben is sorozatszerepet vállalt.

A széria a horrorfilmek egyik klasszikusának, az Ómennek a feldolgozása,

annak főhősét, Damient mutatja be felnőttként. Hershey Ann Rutledge-t játssza, „a világ legerősebb nőjét”, akinek meggyőződése, hogy Damiennek Antikrisztusként kell beteljesítenie a végzetét. Az előzetest itt mutattuk.

A 2014-es Tribeca Film Festivalon Forrás: AFP/2014 Getty Images/Angela Weiss

Sarah Jessica Parker (Divorce)

A Szex és New York sztárja a Divorce című sorozattal vállalt újabb tévés munkát, ismét az HBO-val dolgozik, újfent New Yorkban. Amint a címe (magyarul Válás) is mutatja, a széria egy nagyon hosszú és fájdalmas válást mesél el, Parker karaktere nem gondolta volna, hogy ilyen nehéz lesz a házassága feladása – és azzal együtt az újrakezdés. A színésznő kultikus sorozata után csak a Glee három epizódjában jelent meg, most lesz újra hosszabb időt a képernyőn.

Ismét New Yorkba keveredett Forrás: HBO

Anthony Hopkins és Ed Harris (Westworld)

Szintén az HBO-n fog menni a Westworld, egy 1973-as klasszikus sci-fi, a Feltámad a vadnyugat feldolgozása, J. J. Abrams újragondolásában. Anthony Hopkins itt egy élménypark igazgatóját játssza, a jóvoltából különböző történelmi korokba látogathatnak el a vendégek. Közben Ed Harris egy titokzatos gonosztevőt alakít, de a projektben többek között Evan Rachel Wood, Thandie Newton és James Marsden is közreműködik.

Egy klasszikus sci-fi újragondolásában számítanak rá Forrás: AFP/Kevin Winter

John Lithgow (The Crown)

John Lithgow-ra sorozatok közül például az Űrbalekok-ból, a Dexter-ből és az Így jártam anyátokkal-ból emlékezhetünk, most

Winston Churchillt játssza a brit királyi családról szóló életrajzi szériában,

a The Crown-ban. A forgatókönyv a témában már jártas – A királynő-t is jegyző – Peter Morgan műve, a jelenleg uralkodó II. Erzsébetet, akkori hercegnőt a Wolf Hall-ban Boleyn Annát alakító Claire Foy személyesíti meg.

Ő lesz Winston Churchill Forrás: AFP/2015 Getty Images/Stephen Lovekin

Winona Ryder (Stranger Things)

Winona Ryder rajongói örülhetnek, a színésznő a Mutassatok egy hőst! című tavalyi minisorozat után idén is vállalt tévés munkát, a Stranger Things-ben játssza a főszerepet, egy anyát, akinek nyomtalanul eltűnik a kisfia. A rendőrség mellett barátok is segítenek a keresésben, a nyomok azonban messzire vezetnek, úgy tűnik, a gyerek eltűnése szupertitkos kormányzati kísérletekkel és természetfeletti erőkkel is kapcsolatban állhat.

A sztori szerint eltűnik a fia Forrás: AFP/Imeh Akpanudosen

Carla Gugino (Roadies)

Tavaly a Wayward Pines-ban és a Krízisben című politikai sorozatban is láthattuk Carla Guginót, aki az idén sem pihen, a Showtime új projektjében, a Roadies-ban kapott szerepet.

A történet középpontjában egy sikeres zenekar, illetve annak turnéja áll,

Gugino a koncertkörút egyik menedzserét alakítja, Luke Wilson mellett. A projektet Cameron Crowe jegyzi, executive producerként J. J. Abrams is benne van.

Mostanában eléggé rákapott a sorozatokra Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide picture alliance/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

James Purefoy (Hap and Leonard)

James Purefoy talán a Róma Marcus Antoniusaként ivódott be legtöbbünk emlékezetébe, de sorozatgyilkosként a Gyilkos hajszá-ban is rohangált Kevin Bacon karaktere elől. Idén a Hap and Leonard-ban fog feltűnni, ő lesz az egyik címszereplő a Joe R. Lansdale által megalkotott két figura közül. A Hap nevű férfit játssza, aki annak idején megtagadta a katonai szolgálatot, miközben Leonard egy vietnami veterán, őt Michael K. Williams alakítja.

Michael K. Williamsszel alkotnak egy párost Forrás: AFP/Valery Hache

Woody Allen

Woody Allen egy kicsit kakukktojás a listán, miután a képernyőn nem fog megjelenni, de így sem tudtuk kihagyni, hiszen egy élő legenda, aki élete első sorozatán dolgozik – íróként és rendezőként jegyzi az Amazon egyelőre cím nélküli szériáját.

Élete első sorozatán dolgozik Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Hubert Boesl

Tavaly májusban már úgy nyilatkozott a Deadline-nak, hogy minden percet megbánt, mióta igent mondott a projektre, az új feladat igencsak kimozdította a komfortzónájából. A világhírű rendező utoljára az 1950-es években írt tévére, de akkor sem komplett sorozatot – emellett számítógépe sincs, azt sem tudja elképzelni, hogy az Amazon miként adja majd a produkciót.