Egyre nagyobb az esélye az X-akták folytatásnak

X-Akták, 10. évad
Vágólapra másolva!
Az X-akták hat részes tizedik évadja ugyan nem aratott osztatlan sikert a rajongók és a kritikusok körében, de ez nem azt jelenti, hogy a csalódott (és elégedett) nézők ne akarnának folytatást. Habár hivatalos bejelentés még mindig nincs, a sorozatnak otthont adó FOX csatorna keményen dolgozik azon, hogy Fox Mulder és Dana Scully visszatérjenek a tévék képernyőire.
Vágólapra másolva!

Az X-Akták tizennégy évnyi szünet után visszatérő tizedik évadját rengetegen várták, de a mindössze hat részes folytatás sokakban felemás érzéseket hagyott. Főleg az utolsó epizód, ami egy jókora cliffhangerrel ért véget, azaz olyan fordulattal, aminek egyetlen célja, hogy a néző visszatérjen a folytatásra.

Ezzel nem is lenne baj, ha biztosak lehetnénk benne, hogy lesz folytatás, és megkapjuk az említett fordulat magyarázatát. A The Walking Dead hatodik évadjának fináléja is sokakat felbosszantott, viszont ebben az esetben legalább tudjuk, hogy októberben megkapjuk a válaszokat.

Az X-akták esetében viszont más a helyzet, hiszen a rövidke tizedik évad alatt egy szó sem esett arról, hogy kapunk egy tizenegyedik szezont, és hiába telt el fél év az utolsó rész óta, még mindig nincs hivatalos információ arra vonatkozóan, hogy készül-e folytatás Mulder és Scully meglepően véget érő legutóbbi kalandjához.

A rajongók válaszokat akarnak. Szerencsére a csatorna is szeretné a folytatást Forrás: Fox

Reménykedni viszont van okunk, hiszen az amerikai újságíróknak szervezett szakmai találkozón, a TCA Touron a FOX elnöke, David Madden arról biztosította az őt kérdező riportereket, hogy a csatorna elkötelezett a folytatás mellett:

Madden nyilatkozatával arra utalt, hogy az új évad megvalósításának legnehezebb feladata, hogy összeegyeztessék a sorozat atyja, Chris Carter, és a két főszereplő, Gillian Anderson és David Duchovny programját.

A trióból nyilván Carter a legkevésbé problémás, de a két színész jelenleg a pályája csúcsán van, aktívan foglalkoztatják őket, így biztos, hogy nem egyszerű összehozni egy több hetes kanadai forgatást – ráadásul Andersonnak még csak nem is Amerikából kell átugrania a szomszédba, hiszen jelenleg Londonban él.

A legnehezebb feladat, hogy a színészeket össze lehessen hozni a forgatásra Forrás: Fox

Mi mindenesetre bízunk benne, hogy a FOX képes lesz megoldani a helyzetet, és nemcsak egy olyan tizenegyedik évadot kapunk, ami magyarázatot ad a legutóbbi fináléra, de hosszabb, összefüggőbb és tartalmasabb lesz, mint az idén bemutatott hat epizód.