Tíz dolog, amit nem tudott a Balatoni nyárról

Balatoni nyár
Vágólapra másolva!
Hatodik éve van képernyőn az MTVA nyári szórakoztató műsora, a Balatoni nyár. A műsorvezetők hetente hat alkalommal új tartalommal jelentkeznek a Balatonról, vasárnaponként pedig best of adásokkal várják a nézőket. Tudja, hogy ennyi idő alatt hány vendég fordul meg náluk? És azt, hogy mit csinál a közel hetvenfős stáb rossz idő esetén? Többek közt ezekre a kérdésekre adunk most választ.
Vágólapra másolva!

1. Már hatodik éve jelentkezik a Duna közszolgálati csatorna műsora a révfülöpi mólóról, a település nagy örömmel fogadja a műsort, a helyiek ismerősként köszöntik a stáb tagjait és a stáb tagjai is otthonukként gondolnak a településre.

Innen jelentkeznek délelőttönként a műsorvezetők Forrás: Balatoni nyár

2. 2016 nyarán Kraszkó Zita, Rátonyi Kriszta, Harsányi Levente és Vida Péter vezeti a műsort párosával, heti váltásban. Korábban többek közt Simon Kornél, Sipos Dávid Günther, Osvárt Andrea, Huszárik Kata, Varga Edit, Bősze Ádám, Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő köszöntötte a nézőket.

Sokan vezették már a műsort, ebben a szezonban négy műsorvezető van Forrás: Balatoni nyár

3. A műsorvezetők munkaideje nem csak annyi, amennyit a képernyőn látunk: délután megkapják a másnapi adásmenetet és felkészülnek a beszélgetésekre, olvasnak a témában. Az adás 10 órakor kezdődik, de ők már órákkal a kezdés előtt készülnek: sminkes, fodrász és stylist segít nekik a készülésben.

Órákkal a rajt előtt zajlik a készülődés Forrás: Origo

4. A Balatoni nyár főcímdalát három népszerű magyar énekes énekli, az Intim Torna Illegálból Dorogi Péter, a Punnany Massifból Meszes Balázs és a Fonogram-díjas Odett. Tavaly nyáron készült, a Petőfi rádió egész nyáron játszotta a dalt, a hallgatók nagy kedvence lett.

5. Egész nyáron külső helyszínen készül a Balatoni nyár, rossz idő esetén a fedett helyszínre vonulnak be a műsorvezetők és a vendégek, az énekes vendégek pedig a móló melletti kávézóban énekelnek. A balatoni viharok általában gyorsan elvonulnak, utána egyből visszatérnek a nézők által megszokott helyszínekre.

A vízről is jelentkeztek Forrás: Balatoni nyár

6. Az idei szezonban 45 balatoni települést mutat be az MTVA műsora, ezek közül öt helyszín kétszer is szerepel a műsorban, Balatonfüred, Siófok, Keszthely, a Káli-medence és Tihany dupla adásidőt kap.

7. Egy adásban nagyjából tíz beszélgetésre van idő, egy délelőtt általában tizennégy vendég érkezik a révfülöpi mólóra.

Egy hét alatt 6 adás kerül képernyőre, így nagyjából 84 vendéget fogadnak a műsorvezetők, ami egy hónapban körülbelül 300, tíz hét alatt pedig akár 800 főt is jelenthet.

Egy adásban nagyjából tíz beszélgetésre van idő Forrás: Balatoni nyár

8. Idén nyáron szinte minden alkalommal egyedi formában jelentenek időjárást a műsorvezetők, Kraszkó Zita és Harsányi Levente például egy felfújható medencében állva mutogatta a napot és a felhőket egy táblán, egy másik alkalommal pedig Vida Péter rappelve adta elő az időjárás-jelentést. "Felsziki-szakadozik a felhőzet" – hadarta, más fura szövegekkel együtt, itt megnézheti.

Minden adásban jelentenek időjárást Forrás: Balatoni nyár

9. A műsor stylistja nagyjából 150 különböző ruhát álmodott meg a négy műsorvezetőnek az elmúlt tíz hétben. Voltak köztük különleges darabok is, Kraszkó Zita például a cirkusz világát idézve tüllszoknyában és fekete kalapban várta egyik alkalommal az artista vendégeket.

Kraszkó Zita különleges szetteket is bevállal Forrás: Balatoni nyár

10. A stábtagokat (közel 70 fő) a település szélén szállásolták el, a forgatási helyszíntől gyalog 20 percre, ezért

sokan hoztak biciklit magukkal és azzal járnak munkába.

A szerkesztőség a forgatási helyszín mellett van, így bármilyen kérdés esetén tudnak segíteni a műsorvezetőknek vagy vendégeknek.