Király Viktor: A tehetség harminc százalékot ér

2016. 08. 26. Interjú Király Viktor Star Academy TV2 Tehetségkutató Valóságshow Zene Ének
Vágólapra másolva!
Király Viktor is ott ül a Star Academy zsűrijében, az énekes szerint minimum elvárás, hogy a jelentkezőknek jó legyen a hangjuk, nekik nem énekelni, hanem előadni kell megtanítani a versenyzőket. Amerikában sokat tanult, a zsűrizés sem új terep számára, de még neki is tartogat újdonságokat a TV2 beköltözős műsora.
Vágólapra másolva!

A Star Academy első hétvégéjén tizenhat énekest választott ki a zsűri, négyen már a legelején kiestek a műsorból. A tehetségkutatóban nem lesznek csapatokra bontva az énekesek, minden zsűritag mindenkivel foglalkozik majd. Király Viktor nem tervezi el előre, hogy mennyire engedi közel magához a versenyzőket, abban azonban biztos, hogy őszinte lesz velük.

"Már Az ének iskolájá-ban is megtanultam, hogy hiába tervez előre az ember, úgyis a helyzet és az emberek határozzák meg, hogy milyen lesz velük a kapcsolat. Ott még nehezebb dolgom volt, mert a gyerekek lelkére még jobban kellett figyelni. Nem lehettem annyira őszintén kritikus, ott teljesen más volt a cél.

de mindenkinek el fogom mondani őszintén, hogy mit gondolok."

Kritikájával senkit nem bánt meg, de őszinte lesz Fotó: Adrián Zoltán - Origo

"Majd jön magától, hogy kivel leszünk jóba, ki lesz szimpatikus emberként és előadóként egyaránt. Az biztos, hogy ugyanolyan leszek, mintha a haverokkal beszélgetnék. A zenészek és énekesek eléggé elvannak a saját világukban, én legtöbbször csak akkor dolgozom együtt valakivel, ha az egy közös projekt. Ezért új nekem a műsor, mert tanácsot nem szoktam egyébként adni" - mesélte az Origónak.

Nem csak az énektudás számít

Úgy gondolja, egy ilyen méretű műsorban már nem kérdés, hogy kinek milyen a hangja, elvárás, hogy tudjanak énekelni. "Nagyon régóta mondom, hogy egy tehetségkutató show-ban a tehetség nagyjából harminc százalékot ér, sokkal több mindennek kell működnie. Ezzel nem azt mondom, hogy nem fontos, mert természetesen az, de ennek alapnak kell lennie. Amerikában azt tanultam, hogy ha elmész olyan versenyre, mint mondjuk a The Voice vagy akár a Star Academy, az már ne legyen kérdés, hogyan énekelsz.

Ez olyan elvárás, mint hogy egy orvosnak ne remegjen a keze. Szeretném, ha itt az lenne. Nem csak az énekléstől függ az ember karrierje, hanem a személyiségétől is, a kinézetétől, attól, milyen zenét tesz le, hogy mozog a színpadon, milyen a kéztartása. Ezt mind tanulni kell, de a hang legyen alap" – mondta.

Elvárja a versenyzőktől, hogy jó énektudással érkezzenek Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A beköltözős hétvége előtt csak az énekesek közös bemutatkozó videóját látta, az alapján azt mondta, hogy a kiválasztottak színpadra termettek, meg van velük elégedve. "Végre vannak jópofa formák, ez nagyon jó, ezzel már meg van könnyítve a helyzetünk. Úgy láttam, van már kialakult stílusuk, nem nekünk kell kitalálni, hogy milyenek legyenek."

Büszke rá, hogy a csatorna őt választotta Keresztes Ildikó, Pásztor Anna és Vastag Csaba mellé, örül neki, hogy ott lehet. "Számomra még mindig hihetetlen, hogy el tudtam érni olyan szintet a karrieremben, hogy az emberek kíváncsiak a véleményemre. Ez már önmagában egy siker. Akkor döbbentem rá, hogy ez milyen nagy produkció lesz, mikor elkezdték magyarázni nekem, hogy mekkora a helyszín, hogy fog működni az akadémia, miről is szól ez az egész. Egyedülálló dolog ez itthon, jó érzés, hogy az első alkalommal a részese lehetek."