Van baja a kakás pelenkákkal

Zoe Saldana
Vágólapra másolva!
Az anyaság bizony még Hollywoodban sem könnyű. Erről az Avatar gyönyörű sztárja is tudna mesélni (hiszen két másfél éves ikerfiú édesanyja) – sőt szokott is, méghozzá halálosan őszintén, és persze nagyon viccesen.
Vágólapra másolva!

A dominikai-Puerto Ricó-i származású szépség és férje, Marco Perego olasz képzőművész 2013 júniusa óta házasok, 2014 novemberében pedig megszülettek ikerfiaik, Cy Aridio Perego-Saldana és Bowie Ezio Perego-Saldana is.

Ikreket nevelni pedig nem csak játék és mese, még Hollywoodban sem. Zoe Saldanának viszont mindenről megvan a véleménye, amit nem rejt véka alá (ő volt az, aki annak idején azzal kavart vihart, hogy kikelt a hollywoodi stúdiók ellen, amiért azok a férfi sztároknak jachton való elszállásolással kedveskednek, a dolgozó anyáknak viszont még a dadust sem hajlandóak fizetni a forgatás idejére).

Legyen az az ikergyerekek kissé küzdelmes nevelése, Hollywood viszonya a dolgozó anyákhoz, a többnyelvűség előnyei és hátrányai vagy alakunk visszanyerése a szülés után, a sztárnak mindig van egy-két frappáns aranyköpés a tarsolyában. Íme a legjobbak!

Az élet ikrekkel

De tudod mit? Én egyszerűen képtelen vagyok rá. A végére tiszta sz*r lesz minden. Sz*r van a gyereken, sz*r van rajtam, sz*r van a hajamon. Én meg csak állok ott, hogy ez mégis hogy történt” – nyilatkozta a színésznő az Allure magazinnak.

De a jelek szerint a fektetés sem egyszerű, ha ikrekről van szó.

aztán persze az egyik is, és mindketten sírni kezdenek, aztán a férjem és én is sírunk” – mondta egy ízben Saldana, aki azt is elmesélte, hogy nagyjából 45 percig tart náluk egy fektetés, amelynek a végére még a párja is elkéri tőle a borosüveget, pedig amúgy egyáltalán nem iszik.

Hollywood és a dolgozó anyák

„(Amikor kiderült, hogy gyermeket várok), a produkció vezetői egyszerűen pánikba estek. Még az a pletyka is eljutott hozzám, hogy ki akarnak írni a sztoriból. Nem akartam elhinni. Most szórakoznak velem? Ez valami rossz dolog? Pont most, amikor ilyen elképesztően boldog vagyok, kellemetlenséget jelentek a számukra? Egy harmincas éveiben járó nő vagyok, aki végre megtalálta a szerelmet és elkezdené az életét. És ez nem egyezik az időbeosztásukkal? Tényleg?” – méltatlankodott várandóssága idején a sztár.

Saldanának akkor sem voltak jobb tapasztalatai, amikor már megszülettek az ikrei, és ezért egy kis támogatást várt volna az őt alkalmazó stúdióktól. Elmondása szerint az, hogy azt kérte, biztosítsanak dadust a forgatás idejére, teljesen kiverte a biztosítékot Hollywoodban. Úgy kezelték, mintha valami különleges juttatást követelne, vagy sztárallűrjei lennének.

„Pedig az valójában egy olyan szükséglet, amit nekik kell kielégíteni, ha azt akarják, hogy megfelelően lássam el a munkámat.

A legszomorúbb pedig, hogy ezeket a férfiak gyártotta szabályokat a stúdiókban dolgozó más nők erőltetik rád.

Mégis mikor fogunk már végre összetartani?” – háborgott a sztár, szintén az Allure-nek.

Több nyelven nevelni

„Nem tudom, milyen nyelven fognak majd megszólalni, mert jelenleg angolul, olaszul és spanyolul beszélünk hozzájuk. (...) Marcónak ráadásul az angol nem is a második nyelve, hanem a negyedik. Így igazából csak akkor beszélünk angolul, ha olyanokkal vagyunk, akik más nyelven nem értenek. De ha csak a fiúk és mi vagyunk, akkor egyfajta olasz-spanyol keveréknyelven beszélünk. Nekem ugyanis nagyon dominikai az olaszom” – vallotta be a színésznő, akinek az angol a második nyelve, mivel az anyanyelve a spanyol, és csak akkor kezdett el angolul tanulni, amikor iskolába került.

Visszanyerni a szülés előtti alakunkat

„Nagyon sajnálom azokat a nőket, akik annyira elszántak, hogy már három hónappal a szülés után csúcsformában akarnak lenni. Ez az időszak inkább a szoptatásról, az alvásról és az otthon ülésről kell hogy szóljon. Könyörgöm, még csak három hónapos a gyereked! Ugyan hova kéne edzened?! Én ezzel szemben inkább tartottam egy kis szünetet, és bíztam benne, hogy a testem majd visszaáll az eredeti állapotára, amikor készen áll. Sosem akartam erőltetni” – mondta a sztár, aki azért annak sem híve, hogy a kismamák elengedjék magukat.

„Nagyon megéri keményen dolgozni. Komolyan mondom, világ anyukái! Ha én megcsináltam, nektek is sikerülni fog” – lelkesítette sorstársait. Saldana azt is elárulta, hogy az ő szeme előtt is számos inspiráló példa lebegett, amikor azért küzdött, hogy visszanyerje a formáját. Amint azt a mellékelt ábra is mutatja, a kemény küzdelem nem volt hiábavaló, hiszen a fenti képeken a színésznő alakja ugyanolyan pompás, mint ikrei születése előtt.