Jön az első meleg párkereső show

Lance Bass, Michael Turchin
Lance Bass és Michael Turchin
Vágólapra másolva!
Zöld utat kapott egy amerikai kábelcsatornánál, a Logónál egy meleg férfiak főszereplésével készülő párkereső reality. A show résztvevői a szőke herceget keresik.
Vágólapra másolva!

Finding Prince Charming, azaz Megtalálni a szőke herceget címmel kezdik el hamarosan forgatni az első meleg párkereső reality show-t a Logo nevű amerikai kábelcsatorna megrendelésére.

A vetélkedőben 13 „kérőt” ismerhetünk meg, egytől egyig meleg férfiakat, akik mind egy fedél alatt élnek mindaddig, amíg a végső epizódban egyikük el nem nyeri „a nemzet legjobb partijának számító meleg szívtipró szerelmét”.

Lance Bass és Michael Turchin Forrás: Rachel Murray / Getty Images North America / AFP

A műsor egyebekben a többi reality show szokásos menetét követi, azaz a jelentkezőket részenként, egymás után szavazzák ki, egészen addig, amíg a meleg „nagy Ő” végül ki nem választja a bent maradtak közül azt a számára ideális férfit, akivel „exkluzív kapcsolatra lép”.

A Finding Prince Charming műsorvezetője az a Lance Bass lesz, akit az NSYNC nevű popcsapat énekeseként ismerhettünk meg, majd 2006-ban coming outolt, azóta pedig, 2014-ben össze is házasodott szerelmével, Michael Turchin festővel. Mindketten sokat tesznek a melegek érdekképviseletéért.

JoJo Fletcher, a The Bachelorette félig perzsa „menyasszonya” Forrás: ABC

A párkereső műsoroknak nagy hagyományuk van az amerikai televíziózásban, de még sosem került adásba kizárólag meleg versenyzőket felvonultató show. Az ABC The Bachelor és The Bachelorette című produkcióit (melyek magyar verziói A nagy Ő és A nagy (N)ő címmel futottak) gyakran kritizálják, amiért nem reprezentálják megfelelően a társadalom sokszínűségét.

A The Bachelorette jelenleg futó szériájának ugyan egy félig perzsa nő a címszereplője, de így is sokan fájlalják, hogy a leggyakrabban csupa fehér arcot láthatunk a nagy Ő kegyeiért versengeni, és afroamerikait például még sosem választottak főszereplőnek.

Boy Meets Boy Forrás: Bravo

2003-ban a Bravo tévén lehetett látni egy Boy Meets Boy című reality show-t, amelynek az volt a lényege, hogy a meleg főszereplő 15 férfiból választhatott párt magának – a jelentkezők közül azonban nem volt mindenki meleg, és a szereplők nemi irányultságát végig titokban tartották. A főszereplő végül csak akkor nyerhetett, ha egy hozzá hasonlóan meleg udvarlót választott.

Egy évvel később ugyanennek az ötletnek a női változatát is megvalósították. A Meleg helyzet című realityben 14 férfi „kínálkozott fel” a főszereplőnőnek, aki nem tudhatta, ki meleg közülük, és ki vonzódik hozzá valójában. Ha a hölgy a végén heteró férfit választott, mindketten pénznyereményben részesültek, de ha meleget, akkor csak a meleg srác nyert.

A Meleg helyzet brit kiadása Forrás: Channel 4

A Finding Prince Charming tehát mindenképpen forradalminak számít, hiszen most először mutatnak be olyan párkereső vetélkedőt, ahol nem a meleg vagy heteró szereplők megtévesztése, átverése a cél, hanem meleg férfiak összehozása. A műsornak jelenleg a produkciós munkálatai zajlanak, a premierre idén ősszel kerül sor.