Átszúrták a műsorvezető kezét, savat is ittak élő adásban

bűvész szög baleset
Vágólapra másolva!
A napokban egy matador halálát közvetítette élőben a tévé, de korábban is láthattunk már pár durva balesetet a képernyőn. Egy dilettáns bűvész átszúrta a műsorvezető kezét, egy másik savat ivott véletlenül, egy motoros pedig túl korán indult el, és elsodorta a riportert. Nézze meg mindezt videón!
Vágólapra másolva!

Az élő adás mindig magában hordozza annak a lehetőségét, hogy a nézők tanúi lesznek valamilyen kellemetlen bakinak, netán tragédiának, ahogyan az nemrég történt egy bikaviadal közvetítésekor.

Van, hogy egy veszélyes jelenetet inkább előre felvesznek egy egyébként élő műsorban, a Britain's Got Talent például így szokott eljárni, legutóbb egy kardnyelő mutatványát adta felvételről. A készítők azonban nem mindig ilyen elővigyázatosak, lássunk pár balesetet, amelyek élő adásban estek meg.

Átszúrta a műsorvezető kezét

A lengyel illuzionista, Pan Zabek egy reggeli műsorban egy viszonylag egyszerű trükköt mutatott be, négy zacskó közül egybe egy óriási szöget rejtett, majd az összekeverés után rácsapott a kezével azokra, amelyeket üresnek vélt.

Volt aztán olyan elegáns, hogy másodjára inkább a műsorvezető kezét használta,

de pont abba a zacskóba sikerült belecsapnia, amelyben a szög volt. A bűvész először mintha azt hitte volna, hogy a nő poénból jajveszékel, majd, amikor rájött, hogy mi történt, rögtön eleresztett egy káromkodást, amely a magyar nyelvből is ismerős lehet:

Hasonló történt ezzel az úriemberrel is, csak ő legalább a saját kezét áldozta be, amikor rátenyerelt a szöget rejtő pohárra:

Belekortyolt a savba a tehetségkutatóban

A Vietnam's Got Talent versenyzője is egyfajta orosz rulettet játszott, öt felespohárról próbálta meg kitalálni, hogy melyik tartalmaz savat. Másodjára bele is kortyolt abba az egybe, amelyikben a sav volt, de ennek ellenére hősiesen végigcsinálta a mutatványt – igaz, abban már semmi pláne nem volt, hogy kiitta a maradék három pohár tartalmát. A férfit égési sebekkel kórházba szállították, de hamar kiengedték.

Motorral sem életbiztosítás tévében szerepelni

A BBC műsorvezetője, Anthea Turner viszont rosszabbul járt. Egy motorbiciklis mutatványról tudósított volna, a motoros azonban a kelleténél hamarabb kitört a kamionból, komoly égési sérüléseket és átmeneti halláskárosodást okozva a nőnek. Turner az eset miatt beperelte a BBC-t, nyert is.

Csúnya motoros balesetbe futott bele az RTC stábja is, a sors fintoraként pont egy olyan tudósítás közben, amely egy törésbiztos motort, új biztonságtechnikai eszközöket mutatott be. Nem onnan érkezett az autó, ahonnan számítottak rá, a sofőr látta kárát:

Lebénult a kaszkadőr

Emlékezetes eset volt Samuel Koché is, aki a kedvelt német show-ban, a Wetten, dass...?-ban (Fogadjunk, hogy...?) szenvedett balesetet. Egy autót próbált meg átugrani egy ugrólábbal, de olyan szerencsétlenül esett, hogy nyaktól lefelé lebénult – aminek egy egész ország a szemtanúja volt:

Szerencsésen is végződhet

Szerencsére nem minden kamera előtti baleset végződik ilyen rosszul, az amerikai KTVU csatorna munkatársának, Alex Savidge-nek például egy kis ijedségen kívül nem esett komolyabb baja, pedig kis híján elsodorta egy autó – annyit bizonyára megtanult, hogy ne tudósítson az útnak háttal.