Még egy kislány is túlélheti a zombiapokalipszist

The Walking Dead videojáték, Telltale Games, Clementine
Vágólapra másolva!
Idén ősszel nemcsak a tévésorozat tér vissza a The Walking Dead-ből, de érkezik a videojáték változat harmadik évadja is, amiben ismét az előző két szezonban megkedvelt fiatal hősnő, Clementine lesz a központi szereplő. A cél, hogy a kislány életben maradjon a zombiktól hemzsegő világban, és ezt most nem csak nézni tudjuk, tennünk is kell érte!
Vágólapra másolva!

A Telltale Games névre hallgató kaliforniai játékfejlesztő cég 2012 áprilisában jelentette meg az első The Walking Dead-videojátékát. A legtöbb hasonló programmal ellentétben a Telltale nem a népszerű tévésorozat vagy képregény történetét adaptálta PC-re és konzolokra, hanem fogták a The Walking Dead képregény univerzumát, és teljesen új szereplőket kitalálva egy saját történetet meséltek el, méghozzá az eredeti rajzolt történeteket megálmodó Robert Kirkman közreműködésével.

Műfaját tekintve a The Walking Dead egy interaktív mozi/kalandjáték keverék, amiben a játékos egyszerűbb logikai feladványok megoldásával, gombnyomkodós akciószekvenciákkal és döntések meghozatalával tudja előregördíteni a történetet.

Utóbbinak kifejezetten fontos szerep jut, hiszen helyenként egészen durva szituációkban kell villámgyorsan választani, és a döntéseink bizonyos mértékben befolyásolják a történet menetét is:

sokszor rajtunk múlik ki marad életben, sőt a sztori szereplői meg is jegyzik a cselekedeteinket, és ennek fényében viszonyulnak hozzánk a továbbiakban.

A játék ötepizódos (a részek nagyjából havi bontásban váltak letölthetővé) első évadjában egy Lee nevű férfit irányíthattunk, aki a zombiapokalipszis kezdetén fut össze a Clementine nevű kislánnyal, akinek megígéri, hogy segít megkeresni a szüleit.

Az első szezon érdekessége, hogy jó pár, a sorozatból és a képregényből ismerős karakter és helyszín is felbukkan benne, így találkozhatunk a közönség kedvenc Glennel, és Hershel legendás farmja is fontos szerephez jut a gazdájával együtt.

Glenn még a videojátékban is feltűnt néhány epizód erejéig Forrás: Telltale Games

A The Walking Dead-videojáték második évadja 2014 augusztusában várt elérhetővé, a történet hónapokkal az első szezon cselekménye után vette fel a fonalat, és itt már a kis Clementine irányítása volt a feladatunk. A történet itt még az első résznél is szívszorítóbbra sikeredett, és a viszontagságok közepette tanúi lehettünk, ahogy az ártatlan kislányból szép lassan igazi túlélő érik.

A játék harmadik etapja idén ősszel érkezik, ismét a baseball sapkás lánnyal a főszerepben, azzal a csavarral, hogy a második és harmadik évad között jóval több idő telt el, mint az első és a második között, így ezúttal már egy igazi kamasz kalandjait izgulhatjuk végig.

A The Walking Dead-játék készítésében aktívan résztvevő Kirkman ráadásul egy interjúban azt is elhintette, hogy a ránk váró sztori ezúttal sokkal jobban kapcsolódik a képregény aktuális történéseihez, mint ahogy azt a korábbi évadokban megszokhattuk.

Pontos megjelenési dátum még nincs, de ahogy korábban, a játék elérhető lesz PC-re, Androidos és iOS-es mobileszközökre, továbbá konzolokra (PS3 és 4, Xbox 360 és Xbox One) is. A The Walking Dead-játéksorozat érdekessége továbbá, hogy készült hozzá két spin-off epizód (az egyik Michonne főszereplésével), sőt a Telltale Games a Trónok harcá-hoz is készített egy hasonló műfajú videojátékot, amiben Westeros egyik kevésbé ismert családjának sorsát kellett egyengetni.