Zenebutik-ügyben megszólalt Juhász Előd

Vágólapra másolva!
Az Origo megkeresésére elmondta, hogy a nevéhez kötődő Zenebutik címének újabb felhasználáshoz nincs semmi köze, de ha a „műsorsorozat szellemiségét, gondolatiságát" is átveszi a TV2, akkor megenyhül. 
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, kilenc új csatornát tervez indítani még 2016-ban a TV2-csoport, köztük a Zenebutikot – ez viszont egy régi, MTV-s műsor címe volt. Az Origo kérdésére a közmédia sajtóosztálya elmondta, hogy tárgyalnak a név átadásáról a TV2-vel, és közelednek az álláspontok, de mit szól hozzá Juhász Előd, aki a műsor arca volt? Megkérdeztük.

„Az elmúlt napokban nagyon sokan fordultak hozzám a tervezett TV 2-s új, Zenebutik elnevezésű csatornával kapcsolatban. Kijelentem, hogy semmilyen kapcsolatban nem állok az elképzelés létrehozóival. Vitathatatlan, hogy a húsz évig műsoron lévő, az MTV belső gyártásában készült, 266 adást megélt sorozatnak

mindvégig szerkesztő-műsorvezetője, az arca... Vagyis hozzám, nevemhez, zenetörténész-pályámhoz kötődik az elnevezés. És ezzel együtt a koncepció is természetesen” – magyarázta.

Fotó: Origo

„Különböző zenei műfajok egymásutánjával mutattunk be érdekességeket, értékeket itthonról és a nagyvilágból, úgy, hogy közben hangsúlyosan követtük évtizedeken át a legkiválóbb magyar művészek – például Kocsis Zoltán, Rost Andrea és mások – pályáját. A Zenebutik-adásokat másfél éve az M3 csatornán vasárnap délelőttönként sorra ismétlik, bárki meggyőződhet a műsorok jellegéről, mívességéről” – tette hozzá.

„Csak remélhetem, hogy a TV2 nemcsak a Zenebutik márkanevet tervezi átvenni, hanem a hazai fogantatású műsorsorozat szellemiségét, gondolatiságát is. Ha így lesz, munkájukhoz sikert kívánok!” – mondta Juhász Előd.