Sztárok, akik tinédzserként házasodtak

Olivia Wilde
Vágólapra másolva!
Volt, hogy szülői közbenjárásra érvénytelenítették a nászt, volt, amelyik utána évtizedekig tartott. Egyesek gyerekkori szerelmükkel házasodtak össze, másoknál viszont hatalmas volt a korkülönbség. Ami azonban megegyezik ennek a nyolc színésznek az esetében, hogy mindannyian még tizenéves korukban házasságot kötöttek. 
Vágólapra másolva!

Olivia Wilde

A Doktor House Tizenhármasa még csak tizenkilenc volt, amikor hozzáment egy olasz származású, nemesi felmenőkkel rendelkező dokumentumfilmeshez, Tao Ruspolihoz – méghozzá egy iskolabuszban. A 2003-ban kötött nász egész sokáig, 2011-ig tartott. A színésznő még ugyanebben az évben megismerkedett élete szerelmével, Jason Sudeikisszel, akivel két évvel később eljegyezték egymást.

Forrás: Giulio Marcocchi / Getty Images North America / AFP

A pár azóta sem házasodott össze, ellenben gyermekáldással pecsételték meg szerelmüket: Otis 2014-ben, Daisy pedig idén októberben született.

– nyilatkozta Wilde a tiniként kötött házasságáról.

Macaulay Culkin

A Reszkessetek, betörők! Kevinje 18 évesen vette nőül a szintén színész és szintén 18 éves Rachel Minert, akit azóta olyan filmekben és sorozatokban láthattunk, mint a Genya, a Kaliforgia, a Kemény motorosok vagy az Odaát. A két sztár házasságának két rövid év után szakadt vége.

Rachel Miner nem sokkal a válás után Forrás: Alain Jocard / AFP

Culkin ezt követően nagyon sokáig, 2002-től 2011-ig Mila Kunis partnere volt, Miner pedig még a válása évében összejött a mindössze 17 éves Brad Renfróval, Az ügyfél és Az eminens gyerekszínészével. A színésznő számára ez a kapcsolat még szomorúbb véget ért, mivel Renfro

2008-ban herointúladagolásban meghalt – még csak 25 volt.

Habár Rachel Miner a halála idején már nem volt együtt a színésszel, a tragédia után szép szavakkal emlékezett rá.

Drew Barrymore

A hamarosan egy sorozatban látható sztár 1994-ben még csak 19 éves volt, amikor hozzáment egy Jeremy Thomas nevű walesi csaposhoz, későbbi Los Angeles-i bártulajdonoshoz. A nász nem lehetett túl átgondolt, hiszen mindössze hat hét együttjárás után került rá sor, és röpke két hónapig tartott (Barrymore ezzel be is került a legrövidebb sztárházasságokat listázó összeállításunkba).

A színésznő vélhetően zűrös gyerekkora elől menekült a házasságba – ahogy azt korábban már majdnem megtette 16 és 18 évesen is.

Akkor Leland Haywarddal, az azonos nevű legendás hollywoodi producer 24 esztendős unokájával, majd Jamie Walters színész-énekessel, a Beverly Hills 90210 sztárjával jegyezte el magát, de aztán egyik nászból sem lett semmi.

Drew Barrymore Courtney Love-val nem sokkal 1994-es házasságkötése után Forrás: Jon Levy / AFP

A sztárról egyébként elmondhatjuk, hogy nem túl szerencsés a szerelemben: első, elhamarkodott házasságát pár évvel később egy nem sokkal hosszabb, öt hónapot megért nász követte Tom Green komikussal. Majd idén augusztusban zátonyra futott harmadik férjével, Will Kopelman műkereskedési tanácsadóval kötött, szépen (két gyerekkel) indult házassága is.

Melanie Griffith

A kis Melanie Griffith csak 14 éves volt, amikor randizni kezdett édesanyja, Tippi Hedren 22 éves kollégájával, Don Johnsonnal. A The Harrad Experiment című 1973-as romkomban az ifjú színésznő statisztaként szerepelt – így ismerkedett össze a jóképű sztárral.

Don Johnson és Melanie Griffith egy franciaországi amerikai filmes eseményen egy évvel a házasságkötésük előtt, szinte felismerhetetlenül Forrás: AFP

1976-ban házasodtak össze, amikor Melanie Griffith még mindig csak 18 volt, majd fél év múlva el is váltak. Hosszú évek után, 1989-ben azonban (ekkorra a színésznő már túl volt egy újabb férjen, akitől egy gyermeke is született) újra összemelegedtek, Griffith teherbe esett, és másodjára is összeházasodtak.

Az expár idén februárban lányuk, Dakota Hogyan legyünk szinglik című filmjének premierjén Forrás: Jamie McCarthy / Getty Images North America / AFP

Ezt követően 1996-ig maradtak együtt (a színésznő ekkor Antonio Banderasszal jött össze), „kislányuk” pedig nem más, mint az időközben A szürke ötven árnyalatával befutott Dakota Johnson – akinek a kedvéért bármikor boldogan pózolnak együtt azóta is.

Demi Moore

Talán nem annyira köztudott, de Demi Moore eredetileg Demi Gene Guynes néven született – a Moore-t első férjének, Freddy Moore énekes-dalszerzőnek köszönheti. A színésznő 1980-ban ment hozzá Moore-hoz, amikor ő még csak 17, míg a férfi már 30 éves volt.

Demi Moore 2003-ban három lányával és három volt férje közül kettővel Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Öt évvel később elváltak, Demi Moore pedig két év múlva, 1987-ben hozzáment Bruce Willishez, akivel tizenhárom évig voltak együtt, és három lányuk született. Később a sztár a nála 16 évvel fiatalabb Ashton Kutcher felesége lett, de 2013-ban tőle is elvált. Kutcher azóta Mila Kunis férje és gyermekeinek apja.

Marilyn Monroe

Drew Barrymore-hoz hasonlóan a néhai szexszimbólumot is rendezetlen gyerekkora kergette bele a korai házasságba – csak Monroe-nak még Barrymore-énál is hányatottabb sors jutott. Mivel a későbbi sztár édesanyja mentálisan instabil volt, és anyagilag sem tudott gondoskodni gyermekéről, a kis Norma Jeane (Monroe születési neve Norma Jeane Mortenson – a szerk.) hétéves koráig nevelőszülőknél élt.

Ekkor anyja megpróbálta visszaszerezni, de mivel egy ideg-összeroppanás miatt kórházba került, végül legjobb barátnője vette magához a gyereket. Néhány évvel később azonban folytatódott a gyerek Monroe kálváriája:

árvaházba, majd újabb nevelőszülőkhöz adták, akiknél többször nagyon rossz körülmények között élt.

Forrás: Screen Prod / Photononstop

Ezek közül a hányattatások közül tört ki a 16 éves lány azzal, hogy 1942-ben hozzáment egy családi baráthoz, James Doughertyhez. A névházasság négy évig tartott (tovább, mint néhány, a listánkon szereplő szerelmi házasság), Monroe-nak pedig később olyan híres férjei lettek, mint Joe DiMaggio baseballjátékos és Arthur Miller drámaíró.

Bo Derek

Demi Moore-hoz hasonlóan Bo Derek is a férjének köszönheti ikonikussá vált vezetéknevét. Az egykori szexbomba 1976-ban ment hozzá a színész-rendező-operatőr John Derekhez. Akkortájt a színésznő még csak 19 éves volt – férje pedig harminc évvel idősebb. Amikor a pár találkozgatni kezdett, Bo még csak 16 volt, ezért Németországba költöztek, mivel az amerikai törvények szerint viszonyuk gyerekmolesztálásnak számított.

Forrás: AFP

Az ő esetükben viszont egyáltalán nem bizonyult elkapkodottnak a (női fél részéről) korai házasság, hiszen a férfi 1998-ban bekövetkezett haláláig, azaz majdnem 25 évig együtt maradtak. Bo Derek azóta a Bazi nagy görög lagzi-filmekből ismert John Corbett oldalán találta meg újra a boldogságot, akivel egy vakrandin jöttek össze.

Milla Jovovich

A kamasz Milla Jovovich 17 évesen ment hozzá kollégájához, Shawn Andrewshoz, akivel egyik első nagyjátékfilmjében, a Tökéletlen időkben szerepelt együtt. Itt azonban nem a Bo és John Derek-féle eset ismétlődött meg, hiszen Andrews is még csak 21 volt. Házasságuk mindössze két hónapig tartott, majd Jovovich édesanyjának kezdeményezésére érvénytelenítették.

Milla Jovovich egy másik kollégájával, Jason Londonnal a Tökéletlen időkben Forrás: Kobal / The Picture Desk

A modellből lett színésznő ezután az őt felfedező francia rendezővel, Luc Bessonnal élt házasságban (két éven keresztül), majd 2009-ben hozzáment jelenlegi férjéhez, egy másik rendezőhöz, a Kaptár-filmek révén ismert Paul W.S. Andersonhoz, akivel két közös gyermekük született.