Megvannak a Fölszállott a páva győztesei

fölszállott a páva
Budapest, 2016. december 16. Molnár Bence mezőföldi táncokat ad elő a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös, a Duna tévécsatornán élőben közvetített Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató verseny döntőjében, táncos szólista kategóriában a közmédia óbudai stúdiójában 2016. december 16-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Véget ért a Fölszállott a páva, a szériában gyerekek küzdöttek a fődíjért.
Vágólapra másolva!

A táncegyüttesek kategóriájában a felvidéki Csali Gyermek Néptáncegyüttes, szóló és párostánc kategóriában Albert Csaba, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában Horváth Áron cimbalmos, énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Erdélyi Luca vehette át az egy-egy millió forintos nyereményt.

Buáth Áron jászsági dallamokat játszik cimbalmon Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Balog Zoltán miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának különdíjait adta át: a legjobb határon túli produkciónak járó egymillió forintot Bálint Róbert pusztinai furulyás, a legjobb hazai nemzetiségi produkciójának járó egymillió forintos különdíjat Makula Zoltán jászberényi szólótáncos érdemelte ki.

A dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes nyerte el a közönségdíjat.

A Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes Fogjunk törököt címmel sárközi táncokat ad elő Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Minden adásban kategóriánként három induló lépett színpadra, a produkciókat hattagú szakmai zsűri értékelte: Sebő Ferenc Kossuth-díjas dalszerző, népzenekutató, a zsűri elnöke, Berecz István, a Fölszállott a páva első versenyének szólótáncos nyertese, Dr. Agócs Gergely népzenész, néprajzkutató, Kocsis Enikő táncművész, koreográfus, Sebestyén Márta Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész, valamint Tímár Böske, a Csillagszeműek táncegyüttes alapítója és művészeti igazgatója.