Állatokat öltek meg egy népszerű tévéműsorban, lett is botrány

The Grand Tour
Vágólapra másolva!
Az állatvédők rendesen kiakadtak a Top Gear utódjára, a The Grand Tour-ra, a legújabb adásban ugyanis állatokat öltek le, csak hogy könnyebb dolguk legyen – legalábbis ez volt látható a képernyőn.
Vágólapra másolva!

A The Grand Tour az Amazon eddigi legnézettebb saját műsora lett, így nem kevesen láthatták az ötödik epizódot sem, amelyben látszólag megöltek egy csomó állatot csak azért, hogy könnyebben le tudjanak mérni pár kocsit.

A Top Gear régi műsorvezetői, Jeremy Clarkson, James May és Richard Hammond az új műsorban ugyanis különféle állatok, tehenek, kecskék, tevék súlyát akarták összevetni pár kocsiéval. Az élő állatokat azonban nehéz volt ráparancsolni a mérlegre, majd ott egy helyben tartani, így Clarkson felvetette, hogy inkább öljék meg őket, akkor nyugton maradnak.

Élő állatokkal dolgoztak a The Grand Tourban... Forrás: Amazon
...majd ilyen képeket mutattak Forrás: Amazon

Később valóban döglött állatokkal dolgoztak, bár valószínűleg azokat nem e miatt a jelenet miatt ölték meg – az állatvédők szerint azonban így sem volt vicces a dolog, hiszen értéktelennek mutatta az állatok életét.

Clarksonékat többek között a brit Zöld Párt egyik vezetője, Jonathan Barley is elítélte egy közleményben, szerinte az állatok nem forgatási kellékek, az értelmetlen lemészárlásuk elfogadhatatlan bármilyen tévéműsorban. Az ominózus epizód előzetesét megnézheti alább: