Nem tudta legyőzni a Sztárban sztárt az X-Faktor döntője

Opitz Barbara x-faktor
Vágólapra másolva!
Az X-Faktor döntője is 1 millió fölötti nézőt vonzott, a korábbi nagy rivális, a Sztárban sztár fináléja viszont nagyjából 226 ezerrel több magyart érdekelt a teljes lakosságból – így az év végi összesítésben is előkelőbb helyen fog szerepelni a TV2 műsora. Az 50. héten az RTL Klub Híradó-ja és a Barátok közt fért még fel a dobogóra.
Vágólapra másolva!

Az X-Faktor hetek óta a legnézettebb műsor a magyar tévében, nem meglepő módon a december 17-i döntő is a nézettségi lista élére került, a teljes lakosságból 1 millió 143 ezren látták. Hetekkel korábban a tehetségkutató műsor még a Sztárban sztár-ral versenyzett a heti győzelemért, emiatt érdekes lehet, hogy annak döntője hány nézőt vonzott: 226 ezerrel többet, 1 millió 369 ezret.

Opitz Barbara lett az idei X-Faktor győztese Forrás: RTLklub/Nánási Pál

Az 50. héten az RTL Híradó és a Barátok közt végzett a második, illetve harmadik helyen, a TV2 csak a negyedik pozíciót tudta megszerezni a Tények-kel. A Sztárban sztár + 1 kicsi lett az ötödik – ami szép helyezés ahhoz képest, hogy a Super TV2-n megy –, a közmédia produkciói közül négy fért be a legjobb húszba.

Mutatjuk a legnézettebb műsorokat a teljes lakosságból, a táblázatban minden produkció a legnézettebb adásával szerepel:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

A 18–49-es célcsoportban volt egy kis változás az élen: 389 ezer nézővel itt is az X-Faktor szerezte meg az első helyet, a Barátok közt viszont előrelépett egyet, utána az Éjjel-nappal Budapest került még fel a dobogóra.

A csatornák versenyét a teljes lakosságban és az ötven év alattiaknál is az RTL Klub nyerte, előbbi kategóriában 1,4 százalékpontot vert rá a TV2-re a heti átlagos közönségarányban. A Duna TV 5,8 százalékkal lett a harmadik, a Super TV2 pedig hajszállal előzte meg a Film+-t. A tízes lista végén is szoros volt a verseny, az RTL II ugyancsak 0,1 százalékponttal végzett a Mozi+ előtt.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés