Vetélkedőjével maradt talpon a Duna TV

Gundel Takács Gábor Maradj talpon!
Vágólapra másolva!
A 48. héten az X-Faktor lett a legnézettebb műsor a teljes lakosságban és a 18–49-es célcsoportban is, előbbi kategóriában a hét egyetlen produkciója volt, amely több mint 1 millió nézőt vonzott. A teljes lakosságban a TV2 a Tényekkel a negyedik helyet érte el, a köztévés produkciók közül egyedül a Maradj talpon! fért be a legjobb húszba.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságban 1 millió 3 ezer nézőt vonzott a szombati X-Faktor, ezzel ez vált a 48. hét legnézettebb műsorává. A dobogóra felfért még az RTL Híradó és a Barátok közt, a TV2 a negyedik helyet tudta megszerezni a Tények-kel.

Ahhoz képest, hogy a Super TV2-n megy, jól teljesített a Sztárban sztár + egy kicsi, a kisebb kábeladók produkciói közül egyedüliként tudott beférkőzni az első húszba. Mutatjuk a hét húsz legnézettebb műsorát a teljes lakosságban, minden produkció a legnépszerűbb adásával szerepel:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

A 18–49-es célcsoportban volt egy kis változás az élen, az X-Faktor és a Barátok közt közé a Híradó helyére befúrta magát az Éjjel-nappal Budapest. Az ötven év alattiak közül 390 ezren figyelték a hetet megnyerő tehetségkutatót.

A csatornák versenyét az RTL Klub nyerte, a heti átlagos közönségarányt tekintve másfél százalékpontot vert rá a TV2-re a teljes lakosságban. A Duna TV 5,9 százalékkal szerezte meg a harmadik helyet, a Super TV2 pedig feljutott a negyedik pozícióba. A Cool egy hajszállal előzte meg az egyformán teljesítő Film+-ot és M1-et, miközben az ATV az RTL II-vel játszott döntetlent.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Az ötven év alattiaknál kialakult tízes toplistán a Duna TV már nem is szerepel, a Super TV2 pedig visszacsúszott az ötödik helyre, a Film+ és a Cool is befurakodott elé.