Homer Simpsonról tanítanak az egyetemen

Homer Simpson sör
Vágólapra másolva!
A Simpson-család című rajzfilmsorozat családfője, Homer Simpson filozófiájának szentel egynapos kurzust a Glasgow-i Egyetem. A tanfolyam résztvevői azt vizsgálják majd, hogy Homer vajon erkölcsös szereplő-e, avagy sem, de azt is megvitatják, hogy a Simpson-család többi tagja hogyan áll hozzá bizonyos filozófiai kérdésekhez, úgy mint az erkölcs, a vallás és a szabad akarat. 
Vágólapra másolva!

A Simpson családot Matt Groening alkotta meg. Először 1989-ben ment adásba a rajzfilm. Jelenleg ez a legrégebben futó amerikai vígjátékszéria és amerikai animációs sorozat.

Mint mondta, az egynapos, nyilvános kurzust olyanoknak szánják, akiket érdekel a filozófia. Eredetileg január 14-re hirdették meg az egyetemen, de mivel azonnal betelt, január 21-én is megtartják.

Homer Simpson Forrás: FOX

Az előadáson a sorozatból vett részleteket és a szereplők jellemének elemzését kötik össze filozófiai kérdésekkel. Például körüljárják, hogy Homer vajon erkölcsös-e Arisztotelész meghatározása szerint.

jellemezte Donaldson.
A filozófiatanár szerint A Simpson család remek forrás egy filozófus számára, számos olyan epizódja van, amelyben erkölcsi kérdések merülnek fel. Donaldson hozzáfűzte, hogy nagyszerű animációs sorozatnak tartja A Simpson családot. "Arra ösztönzi az embert, hogy elgondolkodjon rajta, mi a fontos az életben".