Morning Show-t ígértek, de Sebestyén Balázs nélkül

Kovács Áron
Vágólapra másolva!
Úgy hihette sok rádióhallgató, hogy november 23-án a Rádió Rock reggeli műsorába látogatnak Sebestyén Balázsék – nem így történt, lett is népi felháborodás belőle. Reggel a Morning Show zenés bejelentkezése is elhangzott: Kovács Áron műsorvezetőt kérdeztük, majd Sebestyén Balázst is felhívtuk.
Vágólapra másolva!

A Class FM már nem fogható országosan, analóg módon, földi sugárzású frekvencián, a Morning Show pedig november 17-én ideiglenesen véget ért: a trió biztos folytatja valahol, de az még vita tárgya, hogy vihetik-e a nevet. A Rádió Rockban több olyan rádiós-tévés van, mint Kiss Orsi, Kisó, vagy Kovács Áron, akik jó ismerősei Sebestyén Balázséknak, így meghívták őket. 23-án lettek volna, sokan átkapcsoltak, de nem jött össze az adás.

„Meghívtuk őket, jó barátságban vagyunk. El is fogadták, le is egyeztettük az időpontot, de tegnapelőtt lemondták, holott mi már promotáltuk” – mesélte Kovács Áron az Origo megkeresésére. Nagy beszélgetést, közös jammelést terveztek, de így fricska lett belőle. Még egy nappal korábban is Morning Show-t ígértek, ráadásul november 23-án reggel hétkor lement a sok éven át hallott szignál, amire sokan reménykedni kezdtek. „Valószínűleg félrenyomtunk valamit” – jelezte a műsorvezető.

Kovács Áron Forrás: Fb / Rádió Rock

„Ha bárki megsértődött, lelke rajta: nem kell egyből ellenséget keresni. Ez ilyen műfaj, néha magunkon is kell tudni nevetni. Lehet trollkodásnak hívni, de a Morning Show is ilyen volt, megcsipkedtek néha valakit, kárára tréfálkoztak, de szeretettel tették. Nem Balázsékat égetjük ezzel, normális dolog ebben a műfajban” – vélte Kovács Áron.

Nem gondolják, hogy ebből hosszabb távon nagyobb hallgatottságot szereznének, mert a hardcore Balázs-rajongók úgysem rockzenét akarnak hallani reggelente. „A miénk egy rockrádió, és lehet, hogy trollos volt a reggel, de stíluson belül van, nem gondolom, hogy ízléstelen lett volna. Nekünk is kellemetlen volt, hogy lemondták, de a szakma kicsi, senki nem ellensége senkinek. A barátságunk megkérdőjelezhetetlen” – szögezte le a műsorvezető.

Lesz még Morning Show, tán pont ezen a néven Forrás: Fb / Morning Show

Kovács Áron szerint csak vicc volt az is, hogy a Facebookon feltüntetett sziluettek mögött ők maguk voltak. Ő nem is érti, hogyan vettek át komoly hírportálok egy ilyen hírt, ellenőrzés nélkül, miszerint náluk folytatja a Morning Show-s csapat. „Már ezért megérte: nem szabad elhinni mindent. Ugyanakkor mi picit cserben lettünk hagyva, még ha meg is értjük, hogy lemondták a beszélgetést. A lemondásra volt válasz a fricska, szerintem ezen csak röhögni lehet. Amúgy ismétlem, barátaink, és bármikor bármit elmondhatnak itt nálunk, szívesen látott vendégek.”

Nem mindenki tudott róla

Sebestyén Balázst felhívtuk, de ő jelezte, hogy nem ígérkezett el semmilyen reggeli műsorba, inkább azon dolgozik, hogy mihamarabb visszatérjenek az éterbe. Jelezte, hogy ő nem mondta le a Rádió Rock meghívását, már csak azért sem, mert igent sem mondott rá, időpontja sem volt.

Kovács Áront kérdeztük újfent, kiderült, hogy le volt egyeztetve mára Rákóczi Ferivel, jövő hétre pedig Vadon Janival egy élő bejelentkezés, Sebestyén Balázst hagyták volna a harmadik hétre – de igaz, hogy vele nem volt pontosítva semmi, csak annyi, hogy „majd valamikor visszatérnek erre”.

Megy a hiszti a rádió oldalán

„Akkora rohadékok vagytok, nem volt szép dolog, kis csírák!” – dühöng egy hallgató a Facebook-oldalon. „Ez legyen a legnagyobb boldogságotok az életben, ez trollkodás volt, aljas és undorító!” – kontrázik egy másik. „Igazi szemétség volt részetekről, remélem, mihamarabb ti is a Balázsék sorsára juttok!” – írja egy harmadik.

Vannak, akik szerint a Morning Show is már mindenből viccet csinált, és ezért nem is lehet megsértődni. „Abban bőven igazuk van, hogy egyetlen szóval nem mondta senki, hogy itt lesz a Morning Show. Ezt mi képzeltük bele” – írta egy hallgató.

A Kisóként is ismert Kiss Orsi is a rádiónál van, megvédi a műsorukat a Facebook-oldalon: „Meghívtuk az egykori kollégáinkat a Rock Reggelbe, hogy elmondhassák azt, amit a saját frekvenciájukon esetleg nem tudtak. Örömmel elfogadták a meghívásunkat, le voltak egyeztetve az időpontok. Az utolsó utáni pillanatban azonban visszamondták. Az okokat nem tudjuk” – jelezte.

Szavazzon!

Mit gondol erről?