Trump nézettségben már biztosan utolérte Obamát

amerikai elnökválasztás 2016 Donald Trump Republican Presidential Nominee Donald Trump Holds Election Night Event In New York City GettyImageRank1 POLITICS ELECTION topics topix bestof toppics toppix
NEW YORK, NY - NOVEMBER 09: Republican president-elect Donald Trump acknowledges the crowd during his election night event at the New York Hilton Midtown in the early morning hours of November 9, 2016 in New York City. Donald Trump defeated Democratic presidential nominee Hillary Clinton to become the 45th president of the United States. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Donald Trump első elnöki beszédére 71 millió amerikai volt kíváncsi a tévében, ezzel sikerült befogni Barack Obama nyolc évvel ezelőtti rekordját.
Vágólapra másolva!

A Nielsen mérései szerint 71,43 millió amerikai volt kíváncsi Donald Trump első elnöki beszédére, legalábbis annak tévés közvetítésére.

Trump ezzel utolérte Obamát, akinek nyolc évvel ezelőtti beszédét szintén 71 millió amerikai figyelte, a négy évvel ezelőtti beszéde már "csak" 66,8 millió embert érdekelt az Egyesült Államokban.

Donald Trump lett az Egyesült Államok 45. elnöke Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle

Hozzá kell tenni, hogy a választást élőben közvetítő csatornák közül a Nielsen az ABC, a CBS, a Fox, az NBC, a Telemundo, az Univision, a CNBC, a CNN, a Fox Business Network, a Fox News Channel, a MSNBC, a TV One és a Lifetime nézettségét mérte, a PBS és a C-Span például kimaradt, vagyis a valós nézőszám még ennél is magasabb – arról nem is beszélve, hogy rengetegen tömegben, közösségi helyszínen követték az eseményeket.

A legtöbben egyébként a CNN-re kapcsoltak, a csatornának a választás estéjén átlagosan 13,26 millió nézője volt.