Már csak öten vannak versenyben A konyhafőnök címért

konyhafőnök
Vágólapra másolva!
A döntő hetére hatan maradtak versenyben, a hétfői napon egy séfjelölttől elköszönt a zsűri.
Vágólapra másolva!

A döntő első napján két feladatot kaptak a versenyzők, az elsőben langusztával kellett dolgozniuk. László félt leginkább a mozgó alapanyagtól, de a többiek is megküzdöttek vele. "Amikor készültem feldolgozni a langusztát, megijesztett, féltem tőle, hogy problémát okoz, megsértem a kezem, vagy leesik" - mondta.

Rögtön Móni bizonyult a legjobbnak, ő kapta az előnyt, a második feladatban a kosárban előkészített alapanyagok mellé sajátot választhatott. Vegetáriánus főételt kellett ekkor készíteni,

Vári Dávid nem tudta hozni a szintet,

látszólag semmi elképzelése nem volt arról, hogy mit kezdjen a répákkal, retekkel, paprikával, banánnal és almával. Nagy meglepetésre a versenybe beszállt Sárközi Ákos is, megmutatta, hogy egyszerű alapanyagokból is ki lehet hozni valami különlegeset.

Dávid a főzés végére már annyira feszült volt, hogy elkezdett kapkodni, odaégette a chipszeket, és még a tálalása is elég csúnyára sikerül, ő volt a leggyengébb ezen a versenynapon.

"Legyél büszke arra, amit elértél, figyelj a részletekre, ha ezt megfogadod, nagyon szép jövő áll előtted" - búcsúzott tőle a séf.

A döntő első kiesője Forrás: RTL Klub

Ő a döntő első kiesője, még öten vannak versenyben: Németh Ádám, Wirgha Márk, Reider László, Pallag Dávid és Pintér Móni.