Elkaszálták a sztárrendező sorozatát

Roadies, Luke Wilson, Carla Gugino
Luke Wilson és Carla Gugino a sorozatban
Vágólapra másolva!
Cameron Crowe Roadies című szériája egy rockzenekar stadionkoncertjeit végiggályázó roadok csapatáról szól, és augusztus végén volt a fináléja. Most már az is kiderült, hogy nem készül belőle több szezon.
Vágólapra másolva!

Az élvonalbeli nagyjátékfilmes rendezőnek számító Crowe mellett (Jerry Maguire – A nagy hátraarc, Majdnem híres) olyan nagyágyúk vettek még részt a sorozatban, mint J.J. Abrams (executive producerként), a színészek közt pedig olyan sztárokat találunk, mint Luke Wilson vagy Carla Gugino.

A Roadies ennek ellenére nem találta meg a maga közönségét, és kritikai fogadtatása is meglehetősen vegyes volt. A Variety kritikusa például azt írta róla, hogy „olyan, mint egy Spotify-dallista, amely megpróbál okot találni a létezésére".

Luke Wilson és Carla Gugino a sorozatban Forrás: Showtime

A széria ezenkívül több botrányt is kavart. Többeknek nem tetszett például, hogy egyik epizódjában viccesnek és erkölcsileg indokoltnak próbáltak eladni egy szexuális bántalmazást, továbbá rasszizmussal is vádolták az alkotókat, amiért fehérbőrű színésznővel játszattak el egy ázsiai karaktert.

Cameron Crowe és Carla Gugino a sorozat premierjén Forrás: Dave Starbuck / Geisler-Fotopress / DPA / AFP

A Roadies volt egyébként Crowe első tévésorozata, és saját bevallása szerint nagyon élvezte a munkálatait.

mondta még a nyáron egy interjúban. Most a következő szavakkal búcsúzott munkatársaitól: „Köszönöm a Showtime-nak és J.J. Abramsnak a lehetőséget, hogy elkészíthettük a Roadies első és egyetlen évadát. A fejem még mindig tele van azzal a szédítő élménnyel, hogy

Habár még vagy ezer további sztorit el tudnánk mesélni, ezzel a tíz órával véget ér a zene és a szeretet meséje."