A Class FM magasan vezeti a rádiós hallgatottságot, de leáll

Vágólapra másolva!
Naponta országosan közel 6 millióan, míg a fővárosban több mint 1 millióan rádióznak – derül ki a TNS Hoffmann–Mediameter konzorcium 2016. április–júliusi időszakra vonatkozó kutatási eredményeiből.
Vágólapra másolva!

A Class FM-et a 15 éves és idősebb korosztály körében 2016. április–július között naponta átlagosan 2,6 millióan hallgatták. Ezzel magasan vezet, de nem is csoda, hiszen ez az egyetlen országos kereskedelmi rádió – ezzel együtt is kénytelen leállni novemberben, mert nem hosszabbította meg a médiahatóság a frekvenciát.

A Music FM közönsége csaknem 800 ezres, a Sláger FM hallgatósága 429 ezres. Százezer feletti táborral még az Info Rádió (122 ezer) rendelkezik. Egy átlagos napon a Lánchíd Rádiót 96, a Jazzyt 78, a Klasszik Rádiót 42 ezren hallgatták. Az állami rádiókat nem mérik.

A fővárosban a Class FM-et 429 ezren, a Sláger FM-et 264 ezren, a Music FM-et 216 ezren hallgatták naponta. Az Info Rádió napi hallgatótábora 88 ezres, a Jazzy-é 49 ezres, a Klasszik Rádióé és a Lánchídé 50 ezer alatti.

Budapesten a rádióhallgatók száma több mint 1 millió fő.