Valóra vált Endrei Judit nagy álma

Lélekbúvár: 50 felett kezdődik az élet, úgy igazán! - Szily Nóra műsora, Endrei Judit
Vágólapra másolva!
Nemrég tért haza Peruból Endrei Judit, fél éven keresztül készült az utazásra zenékkel és könyvekkel. Rengeteg élménnyel gazdagodott, még egy indián család vendégszeretetét is élvezhette, akikkel együtt közösen készített helyi ételeket. Az utazás szerelmese, úgy gondolja, ha nem jött volna a tévézés, akkor az idegenforgalomban dolgozna.
Vágólapra másolva!

"Olyan álom volt, amit nem minden nap vettem elő, nem vágyakoztam rá minden nap, de ott volt a lelkemben gyerekkorom óta. Ahányszor filmet vagy fotót láttam, mindig ott volt, hogy ide milyen jó lenne eljutni" - mondta Peruról Endrei Judit a Mokkában.

Endrei Judit nemrég tért haza Peruból Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Nagyjából fél évig készült az utazásra zenékkel, könyvekkel, teljesen felkészülten indult útnak. Imád térképeket nézegetni, pontosan tudta, hogy mi vár majd rá, de sokkal többet kapott, mint gondolta: egy indián család vendégszeretetét is élvezhette, akikkel helyi specialitásokat készített.

"Bárhova elutazom, mindig várom azt a különös pillanatot, mikor az értelem átfordul érzelmi kötődésbe, én azt nagyon szeretem" – mondta. Diákként idegenvezetőként dolgozott,

ha nem jött volna az életébe a tévézés, valószínűleg idegenformgalmi szakember lenne.

Szívesen elmenne Indonéziába és Afrikába, Üzbegisztán is tervei közt szerepel, de úgy véli, nem kell feltétlenül ilyen távolságokra utazni, Magyarországon is számos csodás helyet meg lehet látogatni.

Endrei Judit hosszabban mesélt a Mokkában élményeiről, itt megnézheti: