Lelökték a trónjáról az RTL Klubot

Barátok közt
Vágólapra másolva!
Olimpia ide, olimpia oda, a 32. héten is a Barátok közt volt a legnézettebb tévéműsor, a teljes lakosságból 839 ezren figyelték a csütörtöki adást. A dobogóra felfért még az RTL Híradó és a Szulejmán, ez után következett csak egy olimpiai közvetítés, a szerdai úszásba 646 ezren kapcsolódtak be.
Vágólapra másolva!

A 32. hét legnézettebb tévéműsora a Barátok közt volt itthon, de csak a teljes lakosságban, a 18–49-es célcsoportban ugyanis a vívásra többen voltak kíváncsiak, az 50 év alattaiak közül 302 ezren figyelték a szerdai küzdelmeket.

A Barátok közt itt a második lett, a harmadik helyre pedig felkúszott az úszásközvetítés. Mutatjuk, hogy eközben a teljes lakosságban hogyan alakult a nézettségi toplista – itt minden produkció a legnézettebb adásával szerepel, az olimpiai közvetítéseknél a stúdióbeszélgetéseket nem vettük figyelembe:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Az olimpia természetesen felhúzta az M4 Sport heti átlagos közönségarányát is, a sportcsatorna a teljes lakosságban és 18–49-ben az élen végzett, előbbi kategóriában 3,1 százalékpontot tudott ráverni a második helyet megszerző RTL Klubra. A TV2 8,9 százalékkal lett a harmadik, a Duna TV pedig 5,1 százalékkal került a negyedik pozícióba.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Friss szereplőként látható a tízes toplista végén az M5, amely az ATV-vel teljesített egy szinten, a 18–49-es korosztályban azonban nem került be a legjobb tízbe.