Beigazolódtak a Trónok harca-rajongók félelmei

Ellaria Sand, Trónok harca, sikoly
Vágólapra másolva!
Már korábban is írtuk, hogy a George R. R. Martin fantasyregényei alapján készülő Trónok harca utolsó két évadja rövidebb lehet, mint ahogy azt megszokhattuk, és az HBO most hivatalosan is megerősítette, hogy a hetedik szezon tíznél kevesebb résszel tér vissza 2017-ben. És nem ez az egyetlen rossz hírünk.
Vágólapra másolva!

A sorozat egyik atyja, David Benioff már idén áprilisban arról beszélt, hogy a Trónok harca hetedik évadja mindössze hét epizódot számlál majd, és nem sokkal később a sorozat egyik rendezője, Jack Bender is megerősítette ezeket az információkat.

Az HBO nem kommentálta az alkotók nyilatkozatait, egészen tegnapig, mikor is kiadtak egy közleményt, amiben hivatalosan is megerősítették, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően nem tíz-, hanem mindössze hétrészes lesz a népszerű fantasysorozat hetedik évadja.

A Sárkányok anyja egy kicsit tovább hajózik Westeros felé, mint ahogy eredetileg gondoltuk Forrás: HBO

És tényleg nem ez az egyetlen olyan hír, amiért lekonyulhat a rajongók szája széle, ugyanis a rövidebb folytatás mellett már az is biztossá vált, hogy jövő tavasznál tovább kell várnunk az új részek érkezésére.

Az eddigi évadok első része hagyományosan áprilisban került képernyőre, a következő szezon viszont nem tavasszal, csak valamikor nyáron tűnik majd fel az HBO műsorán.

Pontos dátum még nincs, viszont az HBO programigazgatója, Casey Bloys elárulta, hogy a forgatás idén nyár végén kezdődik Észak-Írországban, továbbá készülnek majd jelenetek Spanyolországban és Izlandon is.