Mindenkinek megvannak a saját démonjai

Outcast
Vágólapra másolva!
Patrick Fugit alakítja a főszereplőt, Kyle Barnest az Outcast-ben, Robert Kirkman új, nagyszabású horrorjában. A színész szerint karakteréhez hasonlóan mindenkinek megvannak a félelmei és démonjai – a kérdés csak az, hogy hogyan tudunk a világosság felé fordulni. A FOX sorozatának első epizódját Rómában mutatták be a sajtónak, Patrick Fugit ott mesélt a történetről és szerepéről az Origónak.
Vágólapra másolva!

Kyle Barnes nem egy hétköznapi figura, gyermekkora óta küzd démonjaival, minden pillanatban kísérti a múltja: édesanyját megszállta az ördög, rengeteget szenvedett és félt mellette. Idővel rájött különleges képességeire, de világa a mai napig kiszámíthatatlan, ijesztő és rettegéssel teli, sokszor ő is sötét alaknak tűnhet.

Gyerekként sokat szenvedett Forrás: FOX

Nyilvánvalóan valami olyan szörnyűség történt vele gyerekként, ami kiragadta a felhőtlen gyerekkorból, megpecsételte a sorsát. Klye fel szeretné fedni a fényességet, de ez valahogy még több sötétséget hoz az életébe. Azt is mondhatnám, hogy egy hősies karakter, színészként pedig hálás feladat egy ilyen személyiséget bemutatni" - mondta a színész egy római sajtóeseményen.

A főszereplő sötét alaknak tűnhet, de valójában mégsem az Forrás: FOX

"Jó, hogy tévésorozat készült a képregényből, mert így sokkal több idő jut a karakterek kifejtésére, részletesebben be lehet mutatni az életüket, érzéseiket és a múltjukat.

Nem volt egyszerű Kyle bőrébe bújni, természetesen sok segítséget kaptam a rendezőtől, sokat beszéltünk a főszereplő sorsáról, szokásairól. Időbe telt, mire kialakult a fejemben egy összkép arról, hogy milyen is ő a valójában. Részenként fejlődik majd a szemünk előtt Kyle személyisége, minden epizódban jobban megértjük, jobban megismerjük őt" - mesélte.

Lassan derül ki, hogy milyen is Kyle valójában Forrás: FOX

Mindenkinek megvannak a démonjai

Kyle az első epizódban egy démoni kisgyereken próbál segíteni, akit megszállt az ördög. Mint mondja, nagyszerű volt a Josht alakító kisfiúval forgatni. "Élveztem, hogy egy gyerekkel dolgozunk együtt, nagyon tehetséges srácnak tartom. Elég kemények a képsorok, mikor többször durván megütöm, de nem öncélú verekedésről van szó, tényleg ez volt a legmegfelelőbb eszköz, hogy elűzzük a gonoszt. A történet szerint a kisfiút megszállja az ördög, egy sötét szobában ül, ijesztően viselkedik, nem akar iskolába menni.

Kyle segít, mikor a helyi prédikátor már nem tud Forrás: FOX

"Egy színésznek az a feladata, hogy olyan dolgokat is megmutasson, melyeket ő maga nem élt át, vele nem történt meg. Mindenkinek megvannak a démonjai, a saját félelmei, szerencsére én most olyan időszakban vagyok, hogy mindent optimistán látok. A természetfeletti erőkben nem hittem, nem foglalkoztatott ez a téma, az Outcast-re is fikcióként tekintek. Horrorfilmeket is ritkán nézek, szerintem

- mesélte.

Nem hitt a természetfeletti erőkben Forrás: FOX

Robert Kirkman története egyszerre debütált 61 európai és afrikai országban május 20-án, a Facebook Live szolgáltatásban több mint 80 ezer magyar néző nézte meg eddig a FOX oldalán. Június 6-án 22 órakor a képernyőn is bemutatják az Outcast-et, hétfőnként jönnek az újabb részek a FOX műsorán.