Ez a kislány gond nélkül megnyerné a magyar X-Faktort

America's Got Talent, Grace VanderWaal
Vágólapra másolva!
A 12 éves ukuleléző és éneklő Grace VanderWaal egy csapásra elvarázsolta a tehetségkutató zsűrijét.
Vágólapra másolva!

Május végén indult az America's Got Talent nevű tehetségkutató műsor tizenegyedik szezonja, amelynek egyelőre a válogatói kerültek adásba. A zsűri tagjainak véleménye szerint pedig az épp most zajló a meglepetések évada – nemrég egy 82 éves öregúr csapott oda egy nu metál produkció előadásával Simon Cowelléknek, most meg egy 12 éves kislány hallatára esett le az ítészek álla.

A kis Grace az elején még elcsukló hangon válaszolgatott a zsűritagok kérdéseire, később azonban megtalálta a hangját, nem is kicsit. A lány egy saját dalt (!) adott elő, miközben ukuleléjével imádnivalóan kísérte magát – hangja pedig leginkább Adele erős, rekedt orgánumát idézte.

Ekkora tehetség hallatán Cowellnek és társainak egyszerűen leesett az álluk, és nem volt más választásuk, mint megnyomni az ún. Golden Buzzert. Az arany nyomógombra a kanadai színész-tévésztár, Howie Mandel csapott rá, miután élő csodának nevezte az ifjú énekest. Grace könnyek közt vette tudomásul a döntést, amelynek alapján azonnal és vita nélkül továbbjutott az élő show-ba.