Jobb, ha bezár a magyar tévécsatornák fele

foci, drukker
Vágólapra másolva!
Takaréklángon üzemel a legtöbb hazai csatorna, legalábbis az Európa-bajnokság idejére: ennek megfelelően csak a Barátok közt és pár RTL-es esti műsor volt versenyképes a meccsekkel a múlt héten. 
Vágólapra másolva!

Véget ért a tavaszi tévés szezon, leálltak a nagyobb produkciók, mint a Farm, a Nagy Duett, a Kismenők, viszont elrajtolt az Eb, amely első három napja alapján mindent visz – de legalábbis a férfi nézők zömét. A kereskedelmi tévék nem is készültek semmi különlegessel erre a bő négy hétre, kár is sokat invesztálni egy olyan időszakra, amikor a kampányok java lefutott, a reklámozó a futballközvetítések köré próbálja elhelyezni a termékét, és amúgy is a többség a meccseket nézi délután háromtól este 11-ig.

A sportrajongók mellett az állami M4 Sport is a pénteket várta, és nem hiába: a Nielsen mérései szerint a nem különösebben pompás megnyitót 620 ezren nézték végig, utána viszont jelentősen megugrott a nézettség, 995 ezren figyelték a Franciaország–Románia-csoportmeccset. A második félidőben 1 millió 33 ezres volt az átlagnézettség, az M4 Sport ilyet még nem ért el. Bővebben itt írtunk a remek rajtról.

A listát elnézve a Barátok közt 950 ezre dicsérhető még (annak ellenére, hogy pár éve még 2 milliós volt a tábor), továbbá szépen tartja magát Szulejmán, akinek 750 ezer magyar újfent behódolt. Szépen megy az RTL Híradó, a Fókusz, az Éjjel-nappal Budapest, a TV2 legjobb eredményét a Tények szállította, 623 ezer nézőt.

Forrás: Origo / Nielsen

Teljes lakosságban az RTL Klub nyert, 1,6 százalékponttal előzte meg a TV2-t. A hétből csak három nap adott Eb-meccset az M4 Sport, de ez is elég volt, hogy feljöjjön a harmadik helyre. A Duna és a Cool követi a közszolgálati sporttévét.

18–49: a TV2-t megelőzte az M4

A vasárnap esti német–ukrán meccs előzte meg a 18–49-es célcsoportban a Barátok közt-öt, a fiatalabb nézők kedvenc heti sorozata a Dr. Csont, a kedvenc kamu realityjük pedig az Éjjel-nappal Budapest.

A kereskedelmi célcsoportban az RTL Klubot rengette meg kevésbé az Eb-rajt, 12,4 százalékkal nyerte a hetet, második az M4 lett 7,7-tel. A TV2-n véget ért a hétvégi menetelés, nincsenek nagyobb show-k, úgyhogy 7,6 százalékával csak a harmadik helyre ért be. 4 százalék fölött zárt a Cool és a Film+, alulról súrolta ezt a határt a Viasat3.