A prosti szerepe mentette meg a prostitúciótól

Trónok harca, Game of Thrones, Marei, kurtizán, prostituált, Josephine Gillan
Josephine Gillan a sorozatbeli Vastrónon
Vágólapra másolva!
A népszerű fantasysorozat egyik kurtizánját alakító Josephine Gillannek borzalmas gyerek- és kamaszkora volt. A Trónok harcának köszönhetően azonban sikerült kitörnie a prostitúció és a pornó világából.
Vágólapra másolva!

Gillan úgy kapta sorsdöntő szerepét, hogy egyszerűen jelentkezett egy hirdetésre, amelyben a stáb olyan fiatal női statisztákat keresett, akiknek természetes a mellük, nincs tetoválásuk, és nincs ellenükre, ha meztelenül kell kamera elé állniuk. Mivel a jelenleg 28 éves lány annak idején saját bevallása szerint éppen prostituáltként és alkalmi pornófilmesként kereste a kenyerét, a meztelenkedés ellen egyáltalán nem volt kifogása, és jó lehetőséget látott a dologban.

amitől totál felvillanyozódtam, mert vége alkalmam nyílt rá, hogy „normálisan" is színészkedjek. De legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyire megváltozik emiatt az életem" – nyilatkozta a színésznő, aki azt is elmesélte, hogy annak idején azért tért rossz útra, mert 12 évesen a család egy barátja leitatta és bedrogozta, két évvel később pedig megerőszakolta és a haverjainak árulta a szerencsétlen kislány testét.

Josephine Gillan a sorozatbeli Vastrónon Forrás: Josephine Gillan / Instagram

A sors iróniája, hogy Gillan a prostilétből épp egy kurtizán megformálásával tudott kitörni. Az általa alakított karakter először a Trónok harca második évadában tűnt fel, majd visszatérő szereplő lett, és nevet is kapott. Ő Marei, az a vörös hajú kurva, akit Ellaria és Oberyn a bordélyban kiválaszt egy kis közös huncutkodásra. Mivel Marei a második után a harmadik, negyedik, sőt az ötödik szezonban is feltűnt, Josephine Gillan teljes joggal hivatkozik úgy saját magára Instagramján, mint a Trónok harca egyik legrégebb óta életben maradt karakterére.