A Barátok közt látta a jövőt, Vili bá bemondta a 2-0-t

Cuki kutyának a szeme se áll jól, de szerencsét hozott
Vágólapra másolva!
A szappanoperában eltalálták a 2-0-s Eb-meccsünk eredményét.
Vágólapra másolva!

A Barátok közt június 15-i adásában Kertész Vilmos a napilapot böngészi, ráérős kutyasimogatás közepette, amikor bejön Bözsi mama. „Épp most mondtam Cukinak, hogy meghozta a szerencsét. 2-0-re nyertünk idegenben!" – újságolja a Várkonyi András megformálta karakter az asszonynak.

2-0 lett, Vili bá már áprilisban látta ezt Forrás: RTL Klub

Utána sajnos másról beszélgettek, nem a végre gólt szerző Szalai Ádámról, a nagyot védő Király Gáborról, de kétségtelen tény, hogy egy nappal korábban, június 14-én játszott a magyar válogatott Ausztria legjobbjaival, és némi szerencsével, de szívós küzdelemben legyűrte az ellenfelet – épp 2-0-ra.

A kettős párharcoknál, egyenes kieséses rendszernél szokták az „idegenben" kifejezést használni, amikor van hazai és kinti mérkőzés, de ezen elegánsan lépjünk túl: a lényeg, hogy az eredmény minden, június 15-én megjelent napilapban benne volt, tehát a párhuzamos valóságban épp azt olvashatta Vili bá.

Cuki kutyának a szeme se áll jól, de szerencsét hozott Forrás: RTL Klub

A szappanopera sztorijának írása jóval előrébb tart, mint a tévés vetítés, egyes karakterek sorsa fél évvel korábban is eldől. A főbb szálákat hónapokkal korábban alakítják, a felvételek is jó két hónappal az adás előtt készülnek. Ebben az esetben alighanem véletlenről van szó, de pont jól jött ki.

Hogyan alakul a sztori?

Rozgonyi Ádám olyan sorozatokban dolgozott, mint a Linda, az Angyalbőrben, az Öt zsaru, a Kisváros és a Família Kft., 1999 és 2006 között pedig rendezőként már részt vett a Barátok közt alakításában. Bő egy éve vezetője, kreatív producere a napi sorozatnak: szerinte a színészek nem akarják alakítani a karakterek sorsát, mindenki elvesztése fájó, de néha elkerülhetetlen, és nagyon jó, hogy van rivális szappanopera. A vele készült nagyinterjút itt olvashatja.