Meghalt William Schallert

Stephen King's "Bag of Bones" Premiere Party Event GettyImageRank3
WEST HOLLYWOOD, CA - DECEMBER 08: Actor William Schallert attends A&E's premiere party event for Stephen King's "Bag of Bones" at Fig & Olive Melrose Place on December 8, 2011 in West Hollywood, California. Alberto E. Rodriguez/Getty Images For A&E Networks/AFP
Vágólapra másolva!
93 éves korában elhunyt William Schallert karakterszínész, akit 1947 és 2014 között rengeteg filmben és sorozatban láthattunk.
Vágólapra másolva!

93 évesen, a Los Angeleshez tartozó Pacific Palisades-beli otthonában hunyt el William Schallert, akinek a nevéhez az IMDb nem kevesebb, mint 375 filmes és tévés produkciót köt. Legzsúfoltabb évének 1959-et tartotta, akkor 57 szereplése volt, vagyis több mint heti egy – mesélte egy 2012-es interjúban.

William Schallert 2011-ben Forrás: AFP/2011 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Első szerepét 1947-ben kapta a The Foxes of Harrow című filmben, a tévés munkák sorát a Family Theatre-ben kezdte 1951-ben. Az amerikaiak a hatvanas években leginkább a The Patty Duke Show-ból ismerhették, de akkoriban játszott például A balfácán-ban is, miközben a Star Trek egyik epizódjában is feltűnt.

Örök karakterszínész volt,

olyan sorozatokban is közreműködött, mint A farm, ahol élünk, a Magnum, a Quantum Leap – Az időutazó, a Melrose Place, a Vészhelyzet. Még a kétezres években is aktív volt, utoljára Az élet csajos oldalá-ban láthattuk 2014-ben, de feltűnt többek között A nevem Earl-ben, az Így jártam anyátokkal-ban, a Született feleségek-ben és a True Blood – Inni és élni hagyni-ban is.