Elítélték Nócit közokirat-hamisítás miatt

Czifra Noémi Nóci
Vágólapra másolva!
Jogerősen másfél év próbaidőre ítélte a bíróság Czifra Noémit, az RTL Klub egykori műsorvezetőjét, aki Stohl Andrással vezette a Való Világ-ot annak idején.
Vágólapra másolva!

A Debreceni Törvényszék 1 év és 6 hónap próbára bocsátást szabott ki a Nóciként ismert Czifra Noémi közokirat-hamisítási ügyében – számolt be róla a Bors. Az elsőfokú ítélet öt hónap börtön volt, két évre felfüggesztve, az egykori műsorvezető azonban fellebbezett.

A bíróság annyiban megenyhült, hogy nem bűntettként, hanem vétségként értelmezte az esetet, Nócit nem szándékos közirat-hamisításért, hanem közokirat-hamisítás gondatlan elkövetése miatt ítélte el.

Czifra Noémi, Nóci Forrás: RTL Klub

A tévést 2012-ben kapták el ittas vezetés miatt, a jogosítványát bevonták, de ő az okmányirodában azt mondta, hogy elvesztette, ezért kapott egy ideiglenes okmányt. Az ittas vezetés miatti eljárás során az új jogosítványát nem adta át a rendőröknek, azt mondta, a barátja szétvágta és kidobta.

Az ittas vezetés vádja alól már 2014-ben jogerősen felmentették, a közokirat-hamisítási ügyet azonban csak most zárták le.