Drogbárós, durva sorozat közeleg

Joaquín Guzmán el chapo
Joaquin Guzmán kétszer szökött meg Mexikó legszigorúbban őrzött börtönéből.
Vágólapra másolva!
El Chapo, azaz Joaquín Guzmán Loera is képernyőre kerülhet, méghozzá a kiváló Narcos egyik alkotója készíti a sorozatot.
Vágólapra másolva!

A History csatorna - amely olyan igényes történelmi, de egyben fikciós sorozattal támad, mint a Vikingek - El Chapo, azaz Joaquín Guzmán Loera életében is lát annyit, hogy sorozatot készítsen róla. A Variety híre szerint a Narcos társproducere, Chris Brancato ügyködik a széria körül. A Narcos az Origón igen előkelő helyen végzett 2015 legjobb sorozatai között.

Egyelőre az első rész forgatókönyve készül, ha az bejön a megrendelőknek, akkor készülhet a pilot, majd a sorozat az ABC Signature Studios és az A+E Studios bevetésével.

2014, Mexikóváros, 2. letartóztatás Forrás: AFP/RONALDO SCHEMIDT/Ronaldo Schemidt

El Chapo a Sinaloa kartell vezetője, a Forbes szerint a világ legbefolyásosabb és leggazdagabb drogbárója volt még nemrég. A kartell felel a Mexikóból az USA-ba áramló kábítószer negyedéért, becslések szerint évente 3 milliárd dolláros – persze illegális – forgalmat lebonyolítva.

Kalandos életéről akár 2-3 évados sorozat is készülhet, legalább négy feleségéről és tíz gyerekéről tudni. 1993-ban tartóztatták le először, akkor Guatemalában, 20 évet kapott kábítószer-kereskedelem és gyilkosság miatt. Az őröket megvesztegette, így 2001-ben sikerült megszöknie egy nagyon biztonságosnak hitt, állami fegyházból. Az Interpol is körözte, az USA és Mexikó is körözést adott ki ellene, előbbi kormánya 5 millió dollárt ajánlott annak, aki segít az elfogásában.

Egy korábbi kép - élete kész regény Forrás: AFP/Str

2014 februárjában már másodjára tartóztatták le, de 2015 júliusában egy alagúton át megint megszökött. 2016 januárjában újfent elkapták.